Het verhaal van Blackguards gaat verder. Hoofdstuk 3 is inmiddels vrijgegeven in de early acces. Hoe gaat het met deze game die in 2014 officieel uit gaat komen?
Wat is Blackguards ook al weer? Blackguards vertelt een verhaal waarbij de hoop van een bedreigde wereld is gevestigd op een groep mislukkelingen en criminelen. Een turnbased strategy RPG, waarbij je met je groep op avontuur gaat om het kwaad te bestrijden. Het begint bij het moment dat een prinses wordt vermoord en jij daar de schuld van krijgt. Aangezien jij een dikke blackout hebt, weet je niet eens zeker of je onschuldig bent. Dat wil je gaan uitzoeken, maar al gauw blijken er meer mysteries te zijn dan alleen die van jezelf.


Hoofdstuk 1 was je zo’n tien uur zoet mee. Hoofdstuk 2 is door de ontwikkelaars en de schrijvers expres korter gehouden (ongeveer vijf uur), omwille van de verhaalontwikkeling. Hoofdstuk 3 duurt ongeveer twee keer zo lang als hoofdstuk 1 en gaat verder met het verhaal.Ik vond het leuk om eens te bekijken wat er allemaal is veranderd of aangepast en of er is geluisterd naar de feedback van gamers. Dat doen de ontwikkelaars van Daedelic Entertainment heel goed. Over het algemeen is de stabiliteit van het geheel verbeterd. De dialogen en bugs in cutscenes zijn aangepast. Heel fijn is de verruiming van je inventory.

Ook zijn de prijzen van items aangepast. Nu heb ik die niet uit mijn hoofd geleerd, dus ik weet niet of ze verhoogd of juist verlaagd zijn. Maar er wordt vermeld dat ze nog niet vast staan, dus wederom kan daar feedback op gegeven worden. De game zal bij de officiële release in meerdere talen te spelen zijn, waar dat nu alleen Duits en Engels is. Positief vind ik de inzet en waardering van de ontwikkelaars. Een leuke reactie van ontwikkelaars op de Steam Community:

Advanced character creation mode, many of you have wished for it. So your wish shall be our command. So we are announcing the advanced character creation mode!


Het eerste hoofdstuk van Blackguards heeft me verrast. De eenvoud van het kiezen van je personage en de toegankelijkheid van deze game hebben me toen aangenaam verrast. De vraag is natuurlijk of een game je genoeg blijft boeien, zodat je alleen maar door wilt gaan met spelen. En dat is eigenlijk meteen mijn “maar” aan deze game. Ik heb na mijn preview de game niet meer aangeraakt. Waar het precies aan ligt weet ik niet. Het verhaal is interessant, echter op de één of andere manier hield het me niet zo bezig dat ik de drang voelde om verder te spelen. De gameplay voelde goed, de personages zijn grappig, maar verder gaan? Nee, dan kruisen andere games eerder mijn gedachten.

Deze game is denk ik gewoon goed. Niets meer en niets minder. Het is geen game die de geschiedenis in gaat als klassieker der RPG’s, maar voor nu is het wel gewoon een goede game.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.