Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Love Story – Letters from the Past.
Mary is weer alleen, haar man is overleden en Mary komt net thuis na de begrafenis. Er zit iets in de brievenbus, een pakketje! In het pakketje zitten allerlei brieven en papieren met krabbels erop. Mary ziet aan het handschrift op de enveloppen dat het van haar eerste man John is. John werd opgeroepen om in het leger te dienen toen Mary en hij nog jong waren en ze heeft daarna nooit meer wat van hem vernomen. Het leger had nog een brief aan Mary gegeven waarin stond dat hij vermist was, maar nu heeft ze allerlei brieven van hem in handen. Op dat moment waait het raam open en waaien alle brieven door het huis. Het is aan jou om Mary te helpen de brieven terug te vinden en de waarheid achter de verdwijning van John te achterhalen.

In sommige kamers van het huis zijn de krabbels op de papiertjes terug te vinden. Iedere krabbel heeft een hint naar een voorwerp uit Mary en John’s verleden. Met behulp van deze hint moet jij Mary helpen het juiste voorwerp te vinden voor haar plakboek. Op deze manier ga jij samen met Mary terug in haar verleden en verteld ze over haar leven met John. Naast het vinden van de krabbels en de voorwerpen die daarbij horen voor het plakboek, zijn de brieven ook zoek. Wanneer je een brief hebt gevonden kan je er vaak nog niet bij, hiervoor heb je een bepaald voorwerp nodig. Voordat je het juiste voorwerp krijgt moet je voorwerpen uit een lijstje vinden in de ruimte. De voorwerpen die je zoekt gaan erg goed op in de omgeving en hierdoor is het een uitdagende zoektocht om alle voorwerpen te vinden. Nadat je alle voorwerpen op het lijstje hebt gevonden krijg je de kans om de brief te pakken te krijgen. Hoe meer brieven Mary leest, hoe duidelijker het wordt dat John niet zomaar vermist was tijdens de oorlog. John was gevangen genomen en is na vele lange jaren ontsnapt. De brieven van hem gaan over zijn reis naar huis, waarbij hij vele obstakels moet doorstaan.

Nadat Mary een brief van John heeft voorgelezen, krijg je vaak een gedeelte waarbij je voorwerpen moet zoeken op locaties waar hij is geweest. Er zijn ook minigames tussen al het zoeken van voorwerpen door. Voor het zoeken van voorwerpen worden niet alleen lijstjes gebruikt, maar soms ook tekst met ontbrekende woorden. In dat geval moet je op zoek naar een voorwerp wat uitbeeldt welk woord er mist. Er zijn ook momenten waarbij je setjes van voorwerpen moet vinden, waardoor je verbanden tussen voorwerpen moet gaan zoeken. Zo kan het zijn dat je een foto en een fototoestel als setje kan vinden. Mary komt bij iedere brief steeds een beetje meer achter de waarheid en het leven van John na de oorlog. Zal Mary met jouw hulp alle brieven vinden en de verloren jaren met haar geliefde John kunnen invullen met de verhalen die ze leest?

Conclusie:Love Story – Letters from the Past is een triest, maar ook een erg mooi verhaal over Mary, die na het verlies van haar tweede man een pakketje krijgt met brieven. De brieven zijn van haar eerste man, John, die tijdens een oorlog verdween. Samen met Mary kom je achter het geheim van de verdwijning van John. Beleef samen met Mary het hartverwarmende en romantische leven wat ze met John leidde en hoe dit alles tot een eind kwam. Help Mary door voorwerpen te vinden en minigames te spelen. Hou jij het droog tijdens dit romantische verhaal?Love Story – Letters from the Past is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.