Jaren geleden verliet ik het World of Warcraft wereldje. Ik deed de deur achter mij dicht om nooit meer terug te gaan. Maar nu kreeg ik de kans om de bèta van Hearthstone: Heroes of Warcraft te spelen. De nieuwe kaart game van Blizzard. Langzaam gaat World of Warcraft: The Card Game de prullenbak in. Maar niet getreurd, er is dus een alternatief.

Je hoeft niet gelijk je enorme deck aan magic kaarten onder het stof vandaan te halen. Of naar de winkel te rennen om daar sociaal te gaan doen. Nee, het nieuwe kaartspel van Blizzard kun je gewoon thuis warm en veilig achter je pc spelen. Het voordeel van deze kaart game is dat hij makkelijk te begrijpen is. Natuurlijk is enige oefening gewenst, maar omdat de game net nieuw is zijn er nog maar een beperkt aantal kaarten. Dit word vast en zeker uitgebreid, maar voor nu is het makkelijk want zo krijg je alles onder de knie.

In de game kun je verschillende spel opties kiezen. Je zult moeten beginnen met de tutorial en het oefengedeelte. Hiermee speel je de gewenste personages vrij, maar ook een aantal kaarten voor je deck. Er zijn een aantal trucjes die je kunt doen, of zetten die je juist niet moet doen en dit word je allemaal duidelijk gemaakt in de oefenmatches. Je kunt maar beter een keertje verliezen van de computer, dan dat je in een multiplayer match geen idee hebt hoe je strategisch te werk moet gaan. Het is uiteindelijk natuurlijk de bedoeling dat je iemand zijn levensweg speelt. Deze speel je weg door hun main character aan te vallen. Hiervoor moet je een kaart neerleggen, iedere kaart of beurt kost mana. Je begint met twee mana gems en iedere beurt word je weer je mana weer vol en krijg je er telkens één mana gem bij. In het begin zet je dus vooral Minions in, maar hoe meer mana des te betere kaarten je kunt spelen. Ieder personage heeft zijn eigen Hero Ability. Deze kun je éénmaal per beurt gebruiken en kost je twee mana gems.Je deck uitbreiden kan met muntjes. Deze verdien je in de verschillende spelmod en quests. Met de muntjes koop je een pakket van vijf willekeurige kaarten en deze kun je gebruiken voor je deck. Mocht je nu erg ongeduldig zijn en deze muntjes niet bij elkaar willen sparen, kun je er altijd voor kiezen deze met echt geld te kopen.

Denk je helemaal klaar te zijn voor het echte werk, dan trek je de wijde wereld in en kun je spelen tegen vrienden of gewoon random mensen online. Je kunt nog steeds niet echt chatten, maar wel een aantal ingesproken teksten sturen. Dit is wel erg grappig, omdat de stem gebaseerd is op de character die je gekozen hebt. Zo kun je elkaar toch nog laten weten dat je een bepaalde zet goed vond, of dat het te lang duurt. Als je elkaar in je vrienden lijst hebt staan, kun je uiteraard wel met elkaar chatten. Als je echt voor de battles gaat, kun je de Arena mode proberen. Hierbij is de eerste keer gratis. Daarna kost het op dit moment anderhalve euro per potje. Als je drie keer verliest, mag je opnieuw je deck opbouwen. En iedere keer dat je wint, krijg je een prijs. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan nieuwe of zeldzame kaarten voor in je deck.

Het stijltje is weer typisch Blizzard. Alle oude bekenden komen terug en de geluidjes maken de sfeer compleet. Samen met je Warlord, Hunter, Druid of misschien wel een Mage versla jij je tegenstander. Dit is het ideale spel om lekker te spelen om even tot rust te komen. Of even snel tussen het koken door. Ik zelf speel het vaak, terwijl ik iets kijk op televisie.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.