Mirjam en Diana duiken in de archieven en vertellen je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1993.Game naam: The 7th Guest Gespeeld op: PC (DOS)Release jaar: 1993Uitgever: Virgin games ltd.Developer: TrilobyteAantal verkocht: meer dan 2 miljoen

The 7th Guest vertelt ons over Henry Stauf, een vervloekte man. Ooit was hij een dakloze die leefde van berovingen, tot hij een oude vrouw vermoordde en er met haar geld vandoor ging. Diezelfde avond kreeg Stauf een droom. Hij zag een pop zonder gezicht. Stauf reikte naar de pop en toen hij wakker schrok, had hij de pop uit zijn droom nog in zijn handen. Hij besloot de pop te bewerken en ze een gezicht te geven. De barkeeper van de plaatselijke herberg wilde deze pop graag hebben. Zijn dochter vond de pop namelijk prachtig en Stauf mocht als beloning gratis overnachten in de herberg, de eerste stap naar succes voor de Madman. Die nacht in de herberg kreeg Stauf nog een visioen, een houten puzzel. Stauf loste de puzzel in zijn droom op. Het was duidelijk waar deze dromen hem naartoe wilden leiden: een carrière als speelgoedmaker. Stauf begon een winkel en in korte tijd werd dat een groot succes. Ieder kind wilde een Stauf-pop hebben. Stauf liet een groot huis bouwen en alles liep voorspoedig. Niet veel later sloeg het noodlot echter toe. Alle kinderen die een Stauf-pop hadden gekocht werden ernstig ziek. Tegelijk werden er zes gasten uitgenodigd om te logeren in the Stauf mansion. Zij betraden het huis en zijn nooit meer teruggezien. Nu, 48 jaar later, betreedt de Zevende Gast de Mansion. Jij bent deze gast. Het is aan jou om uit te zoeken wie je zelf bent, wat er in het huis gebeurde en waar de ziel van Stauf uithangt.

Dit spel heb ik grijs gespeeld. Voor mij staat dit spel op de eervolle nummer 1 in mijn lijst beste game ooit! Dit is een spel wat ik eens in de zoveel tijd weer uit de kast trek, en speel. Als je dit wilt doen moet je wel via DOS spelen. Je computer kan misschien te snel zijn om het te kunnen draaien, of je video kaart te nieuw. Heb je ergens nog een oude computer staan, dan is het beter die te proberen. Er zijn ook nog wel wat trucjes op internet te vinden, hoe je de game kan draaien op een computer van nu. Het aller beste spel ooit voor mij. Waarom? Het is een puzzel spel, en daar ben ik nou eenmaal echt gek op. Het was een van de eerste spellen die exclusief op cd verscheen. Daarbij is het een ontzettend spannend verhaal en spel. De puzzel die je moet oplossen zijn echt ontzettende breinbrekers. Soms was ik uren, nee, dagen bezig met 1 puzzel. Steeds weer opnieuw proberen, andere methodes proberen en soms gewoon echt met stom geluk een puzzel oplossen. Het was soms zo erg, dat als ik ging slapen ik in mijn hoofd nog steeds bezig was die puzzel op te lossen. Uren lang puzzelen en proberen. En het is ook weer niet zo, dat als je een jaar later weer eens gaat spelen, je nog precies weet hoe die puzzel opgelost moet worden. De puzzel kan je je misschien nog herinneren, maar hoe zat het ook alweer? Hoe vaak ik het spel ook speel, het blijft ontzettend moeilijk, het blijven puzzels waarmee je hopeloos kunt vast zitten. Daarbij is het spel ontzettend spannend. Als je in de gang loopt kun je ineens een spook zien langs dwalen. Eng is het nu eigenlijk niet meer en grafisch echt niet geweldig. Maar wat is dit een geweldig spel. Er is trouwens ook een vervolg op gekomen, dat spel heet The 11th hour en werd uitgebracht in 1995. Maar dat is wellicht iets om over te vertellen in een volgende Once upon a game!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.