Ik heb niets met sport, ik beoefen het niet en kijk het niet. Maarrr…. er is één uitzondering: de Olympische spelen. Hier kan ik  echt van genieten en volg ik op de voet. Sega speelt hier handig op in door met een aankondiging te komen waar meerdere Olympische Spelen gerelateerde games worden aangekondigd. Yiehoe!

In 2020 vinden de Olympische Spelen (de zomer-versie) plaats in Tokyo, Japan. Het zal dan ook niemand verbazen dat ook de game-wereld hier op inspeelt. In het verleden heeft Nintendo al vaker zeer succesvolle Mario & Sonic op de Olympische Spelen- releases uitgebracht en ook volgend jaar kun je weer aan de slag met diverse sporten in Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020, exclusief voor de Nintendo Switch. De release staat gepland voor eind 2019. Wellicht een beetje vroeg, want de Zomerspelen gaan immers pas van start in het midden van de zomer van 2020. Toch kun je je al helemaal voorbereiden en zonder voorkennis aan de slag met Mario & Sonic en de vele olympische onderdelen die nagebootst worden.

Dat is echter nog niet alles, want ditmaal wordt er flink uitgepakt; andere consoles konden natuurlijk niet achterblijven en maar liefst drie andere games staan in het teken van het sport-festijn:

  • Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 Arcade Edition  (release zomer 2020)
  • Olympic Games the official Video Game (release zomer 2020)
  • Sonic at the Olympic Games 2020 – Tokyo 2020 (release 2020)

Er is voor ieder wat wils, maar de Nintendo Switch spelers hebben net een streepje voor: zowel de reguliere versie als de Arcade Edition zullen uitkomen op de Switch. Sonic zal uitgebracht worden voor de smartphone en de Olympic Games Official game komt uit op de Xbox One, Playstation 4, PC (Steam) en Nintendo Switch.

De Olympic Games the Official Video Game zal een uitgebreide selectie aan sporten bevatten; o.a. zwemmen, basketbal, honkbal, tennis en kogelstoten. In iedere sport zal er om medailles gestreden moeten worden.

Bekijk de trailer hier:

Announcing the Official Video Games of the Olympic Games Tokyo 2020

Get ready for "Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020," exclusively on Nintendo Switch this winter and "Olympic Games Tokyo 2020 – The Official Video Game" for PS4, Switch, Xbox One, and Steam next year!*http://www.olympicvideogames.com/en#Tokyo2020 #Play2020*Please note title names and logos are subject to change

Geplaatst door SEGA op Zaterdag 30 maart 2019

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.