Toen ik de screenshots van My Time At Portia voorbij zag komen werd ik zo vrolijk van de blije kleurtjes en de lieflijke tekenstijl. Geïnspireerd door Harvest Moon en Studio Ghibli is deze farm-life sim RPG één waar mijn radar absoluut op gericht is.

Het lijkt mij verstandig wanneer je alvast de trailer bekijkt, want geloof mij die zorgt voor een hoop enthousiasme:

Wat is nu eigenlijk de bedoeling van My Time At Portia? Nou…. echt een hele hoop! Je begint aan een nieuw leven in het betoverende stadje Portia. Bouw de verwaarloosde werkplaats van je vader opnieuw op. Dit doe je door middel van het uitvoeren van opdrachten, verbouwen van gewassen, opvoeden van dieren en het bevriend worden met de inwoners van het lieflijke, post-apocalyptische Portia. Er is ook het nodige werk aan de sociale kant, want uiteraard dien je vrienden te maken, inwoners blij te maken, en kun je zelfs op date!

Er is zoveel te doen, zien en beleven in Portia dat je wellicht té overweldigd wordt en dat gevoel heb ik nu al. Samengevat: bouw een werkplaats op, beheer een boerderij, onthoud contact met de omgeving, upgrade je eigen huis, ga op onderzoek uit en vecht met monsters, verbeter je skills én er zijn nog veel meer activiteiten waar je aan deel kunt nemen, zoals vissen, festivals en ga zo maar door. My Life At Portia is groot! Waar ga je beginnen en hoe houdt je het overzicht?

Het is dus een mix tussen mijn geliefde Harvest Moon en mijn wellicht nog geliefdere Studio Ghibli. Met die combo heb je wat mij betreft sowieso al drie strepen voor, dus ik ben reuze nieuwsgierig en dat is nog zacht uitgedrukt. Het ziet er allemaal zo enorm schattig uit en bevat de “boerderij-elementen” waar ik vaak zo dol op ben. Blijkbaar ben ik niet de enige, want tot nu toe wordt de game de hemel in geprezen. Diverse websites hebben de game al met een 9 beoordeeld en ook de Steam recensies zijn grotendeels erg positief ingesteld.

Op Steam heb je momenteel toegang tot een demo van de game, wanneer je even wilt proeven van My Time At Portia. De demo ga ik zeker nog spelen, maar ik wacht eerlijk gezegd liever tot we op een console kunnen gaan spelen. Het is de vraag of ik dat écht ga volhouden aangezien ik zoveel positieve dingen voorbij zie komen en ik niet kan wachten….

My Time At Portia is nu verkrijgbaar op Steam (verkoopprijs €29,99) en wordt verwacht op Playstation 4, XBOX One en Nintendo Switch waarvan een exacte release-datum helaas nog niet bekend is.

© Steam
© My Time At Portia
© Pathea Games
© Team 17 Digital Ltd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.