Ik ben een rommelig huis gewend, overal ligt speelgoed, tekeningen van de kinderen, consoles en gamedoosjes, controllers, snuisterijen (al hebben we die inmiddels flink kunnen reduceren). Wij houden hier thuis ook nog eens van koken dus overal kruiden, apparaten enzovoort. Herkenbaar? Misschien niet het speelgoed en tekeningen, maar dat is dan misschien in jouw geval shampooflessen, nagellakpotjes, schoenen, nou ja ik kan nog wel even doorgaan. Het ‘meer hebben dan je eigenlijk nodig hebt’ is misschien wel herkenbaar. Heerlijk om dan soms even op te ruimen en spullen weg te doen toch? Katamari Damacy Reroll is de perfecte manier om een opgeruimd gevoel te krijgen (al wordt de kamer er niet echt leger van). Mocht je trouwens een hoarder zijn, dan kun je deze game beter overslaan.

Tijdens een schoolproject van de Namco Digital Hollywood Game Laboratory kwamen ze op het idee om een game te maken die vernieuwend moest zijn, maar ook leuk en makkelijk te begrijpen. Al brainstormend ontstond het idee voor Katamari Damacy en deze werd in 2004 uitgebracht voor de PlayStation 2. De koning van de cosmos, of ‘King of all Cosmos’ heeft er een potje van gemaakt. Hij had een glaasje teveel op en toen heeft hij alle sterren en planeten laten verdwijnen (behalve de aarde). En los je het dan zelf op? Natuurlijk niet! Je vraagt je 5 cm grote zoon om de boel te fixen, maar ondertussen houd je wel een oogje in het zeil en lever je waar nodig natuurlijk wel wat commentaar. De prins vertrekt naar de aarde en gaat daar aan de slag met een Katamari, een bal die alles aantrekt wat kleiner is dan hijzelf. Maar doordat je steeds meer spullen aantrekt wordt de bal groter en kun je grotere voorwerpen aantrekken. Handig, want al die spullen heb je nodig om al die sterren en planeten die je vader heeft later verdwijnen weer terug te halen.

Nou tot dusver zeker vernieuwend, maar is het ook makkelijk te begrijpen en leuk? Ik heb zelf Katamari Forever op de PlayStation 3 gespeeld en dat was zeker weten makkelijk te begrijpen en het maakt opruimen toch wel erg leuk. Vet handig toch, als alles gewoon aan een grote gele bal blijft plakken? Ik vond de game in ieder geval erg leuk, dus nog meer redenen om blij te worden van de laatste Nintendo Direct waar deze remake werd aangekondigd. In de Nintendo Direct zien we die brakke koning, zien we de ijverige prins en zien we rommel, een heleboel rommel. Het is een HD-remaster van het origineel, dus de formule is helemaal hetzelfde. Je speelt de rol van de prins en moet zoveel mogelijk spullen verzamelen met je Katamari, zodat je vader de planeten en sterren weer kan vormen. Je kunt ook tegen elkaar strijden waarbij de een als prins speelt en de ander als een van zijn broertjes of neefjes, in ieder geval gewoon dezelfde personage in een andere kleur. Nieuw is natuurlijk dat je de beweging van de Joy-Con kunt gebruiken om de prins voort te sturen en het ziet er grafisch allemaal wat beter uit (mag ik toch hopen ook voor 14 jaar verschil). Anyway, ik heb er zin in! Niet persé om op te ruimen, maar wel om met mijn Katamari dingen op te ruimen! Katamari Damacy Reroll rolt in de winter van 2018 nog naar de Nintendo Switch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.