Na al het Nintendo-geweld met re-releases (NES / SNES en wat nog komen gaat) van klassieke consoles was het een kwestie van tijd totdat Sony met mini-versies van haar klassieke consoles op de proppen zou komen. En… ja hoor! Eindelijk is hij aangekondigd de mini-versie van de PS1! De release-datum voor deze ‘Playstation Classic’ staat gepland voor 3 december. Juist! Precies op tijd voor in de zak van Sinterklaas of voor onder de boom tijdens kerst. Zeer wijs gedacht weer van die Sony-medewerkers!

Hij is 45% kleiner dan het origineel uit 1995 (psstt… de eerste Japanse versie op 3 december 1994), wordt geleverd met 2 controllers en heeft een HDMI-aansluiting voor gemakkelijke aansluiting op je televisie. De console wordt geleverd met 20 vooraf geïnstalleerde games. Om het nog even spannend te houden zijn er slechts vijf games (van de twintig dus) voor nu bekendgemaakt: Final Fantasy VII, Jumping Flash, Wild Arms, Ridge Racer Type 4 en Tekken 3 (allen speelbaar in hun originele format). Alle vijf tijdloze klassiekers zullen nostalgie oproepen bij diegene die ze in den beginne ook gespeeld hebben. Voor diegene die niet ‘groot zijn geworden’ met de console is het een fijne kennismaking met DE Playstation waar het allemaal mee begon.

Kanttekening: Wederom een console die met name de categorie ‘is-opgegroeid-met’ zal aanspreken en in tegenstelling tot de mini-versie van de NES en de SNES zal deze iets minder gericht zijn op de jeugd.

De Playstation Classic mini is vanaf 3 december 2018 verkrijgbaar en de adviesprijs is €99,99

Het wachten is nu op de aankondiging van de andere voor-geïnstalleerde games. We gooien een balletje op: Metal Gear Solid, Castlevania, Tomb Raider en Gran Turismo.
Gezien de eerder dit jaar al uitgebrachte Crash Bandicoot en nog te verwachten Spyro lijken deze games onwaarschijnlijker, maar wel een welkome toevoeging voor met name het “jongere” publiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.