Tijdens het Firstlook Festival kwam ik in aanraking met de Indie autogame REKT. Deze is inmiddels uitgekomen voor de iOS en ik wilde hem dolgraag reviewen. Waarom nu de game REKT?! Lees dan verder!
Bij een game met auto’s denk ik altijd aan racen voor de TV op het door jouw gekozen console. REKT is niet een gewone racegame. In de wereld van REKT rij je met je auto (dit gaat automatisch) door een wereld vol ramps (obstakels). Het is de bedoeling dat je over de ramps gaat en zoveel mogelijk manoeuvres maakt met je auto. Dit doe je door te swipen over je scherm. De auto kan van boven naar benden en van links naar rechts tollen. Door dit veelvuldig te doen verdien je punten. Je moet alleen wel goed landen, anders ben je REKT!

Het doel van dit spel zoveel mogelijk punten scoren binnen de tijd en andere auto’s vrijspelen met de verkregen punten. Wat ik leuk vind aan deze game is dat je ook drie uitdagingen hebt voor elke nieuwe ronde. Daarmee kun je  extra punten scoren om zo auto’s vrij te spelen.

Hoewel dit niet het meest ingewikkelde spel is, is het wel behoorlijk verslavend. Binnen 10 minuten had ik al meerdere auto’s vrijgespeeld en wilde ik blijven doorgaan. Ik heb nog niet alle auto’s vrijgespeeld op dit moment maar ik blijf zeker doorgaan tot ik ze allemaal heb. Mijn high score is 93420  Dit is niet een hele hoge high score maar ik ga er binnenkort zeker overheen!

Op dit moment is er één arena en kun je 20 auto’s vrijspelen. Er komt een update aan met meer arena’s, meer auto’s en nog meer uitdagingen! Ik ben benieuwd naar de toekomstige update en zal je ervan op de hoogte houden!

REKT is verkrijgbaar in de App Store voor €2,29.

+ Verslavend spel, de drang om meer auto’s vrij te spelen en je highscore te verbeteren is groot.
+ Het spel ziet er goed uit, hoewel er wel veel donkere kleuren worden gebruikt.
+ Het spel is makkelijk te besturen door middel van swipen over het scherm.
+ REKT heeft weinig uitleg nodig.
– Er zit geen verhaal in het spel, het is echt een spel waar het draait om het verbeteren van je score.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.