Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het Mahjong spel Summer Mahjong.Soms heb je een luie dag en dan wil je eens goed ontspannen met een rustig spel. Summer Mahjong is dan de beste keuze, want met Summer Mahjong kom je pas echt tot rust. Geen lange verhaallijnen maar gewoon de juiste stenen bij elkaar zoeken. In Summer Mahjong ga je naar een ver tropisch oord om helemaal tot rust te komen. Twee fotografen willen foto’s maken van dit eiland en gaan op zoek naar de mooiste plekjes. Op deze prachtige plekken, mag jij je Mahjong puzzels oplossen.

Mahjong is een eeuwenoud spel waarbij je in een grote stapel stenen telkens setjes van twee vrije stenen moet zoeken. Wanneer je twee stenen hebt gevonden en ze liggen beiden vrij dan zullen ze van het speelbord verdwijnen. Het doel van Mahjong is om alle stenen van het bord te krijgen. Een steen ligt vrij als het aan één van de twee zijkanten geen andere steen heeft liggen. Een steen met zowel links als rechts een andere steen ligt niet vrij en mag je niet gebruiken om combinaties te maken. Het gebeurt ook vaak dat stenen op elkaar gestapeld zijn, een steen die helemaal of half bedekt is met een andere steen ligt ook niet vrij en mag je niet gebruiken. Dit zorgt voor de nodige moeilijkheid.

Soms komt het voor dat je het speelbord bijna leeg hebt, maar dat er geen combinaties meer mogelijk zijn met de stenen die er nog liggen. Het spel zal dan automatisch de stenen husselen, waardoor er weer combinaties mogelijk zijn. Wanneer je geen combinaties meer ziet kan je ook gebruik maken van verschillende power-ups. Deze power-ups verschillen tussen een hamer waarmee je een steen weg kunt halen, een tornado die stenen husselt en nog veel meer. Deze power-ups zullen je helpen wanneer je even geen combinaties meer ziet en een beetje hulp nodig bent. Tussen de vele levels door op het tropische eiland zijn er minigames die gespeeld kunnen worden. Om de vijf levels die je speelt zal er een minigame zijn. Zo kan het zijn dat je in de omgeving op zoek moet naar kleine insecten of dat je een schuifpuzzel moet oplossen. Verlang jij naar de heerlijk warme zomer en ben je toe aan wat ontspanning? Dan is Summer Mahjong echt iets voor jou!

Conclusie:Summer Mahjong is een ontspannen puzzelspel waarbij je combinaties moet maken tussen stenen met dezelfde afbeelding. De puzzels spelen zich af op een tropisch eiland waar de puzzels opgelost kunnen worden, terwijl je geniet van de zomerse sfeer. Voor de nodige afwisseling zijn er minigames na iedere vijf levels. Het spel husselt de stenen als er geen combinaties meer mogelijk zijn, maar als je zelf geen combinatie meer ziet kan je gebruik maken van power-ups om je een handje te helpen. Ben jij klaar voor wat zomerse zon op een tropisch eiland en wat ontspannen Mahjong-puzzels om je bezig te houden? Summer Mahjong is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer Mahjong spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.