Nu spelen wij Female-Gamers alle genres, inclusief World of Warcraft en obscuurdere titels, maar er zijn van die games die toch echt onder de noemer supergirly vallen. Soms omdat ze schattig zijn, maar ook omdat het gehalte roze gewoon achterlijk groot is. Onze favorieten lees je in de TOP 10: Supergirly games.
10 BejeweledMisschien lees je dit als man en denk je: “slik, dat speel ik ook wel eens!” Geen probleem natuurlijk, dat het supergirly games zijn wil niet zeggen dat ze verboden zijn voor mannen of dat je je moet schamen als je er eentje speelt, hoewel we van de meeste van de games in dit rijtje toch zelf wel het schaamrood op de kaken krijgen als we moeten toegeven dat we ze echt wel eens gespeeld hebben. Maar goed, Bejeweled. Diamonds are a girls best friend en dat geldt natuurlijk voor alle glimmertjes. Bejeweled is de oppercasual game en regelmatig als wij iets lezen over vrouwen en games, dan komt deze titel er wel in voor, vandaar de nummer tien notering in onze lijst supergirly games.

9 Tinker BellIn de Disney-film Peter Pan is het feetje Tinker Bell eigenlijk best wel een bitch, maar in de DS-game Tinker Bell Great Fairy Rescue is ze een toffe chick. Natuurlijk is de game hartstikke kinderachtig, maar he, menig Female-Gamer houdt wel van wat Disney-magie en anders de kinderen van de Female-Gamer wel. Hoewel, er zijn games die daar nog beter in zijn.

8 K3Ja, mooi bruggetje was dat van nummer 9 naar nummer 8 hé? Mannen gaan misschien graag naar K3 om Josje in het echt te bewonderen, maar kleine meisjes zijn dol op de groep omdat ze zo zuurstokkerig zijn. En dat geldt ook voor de vele games die op de DS uitkomen met het drietal in de hoofdrol. Ze staan in ieder geval regelmatig in de top tien best verkopende games op de Nintendo handheld dus schijnbaar maken de drie dames heel wat kleine dametjes blij.

7 Amelie’s CafeNet als dat je als vrouw moet toegeven dat mannen meer aanleg hebben om spieren te kweken, is het voor mannen niet mogelijk om te zeggen dat ze beter zijn in plannen. Planners zijn bijna altijd vrouwen en vandaar dat time management-games voor veel dames als een groot plezier worden gezien. Amelie’s Cafe is zo’n game waarin je zo efficiënt mogelijk te werk moet, en dat alles in een omgeving die er heel vrolijk en gelikt uitziet.

6 EmilyTrue Love, Childhood memories.. het klinken als nieuwe namen voor programma’s op TLC, maar het zijn toch echt titels van games in de Emily-serie. Menig hardcore gamer heeft al toegegeven verslaafd te zijn geraakt aan een casual Emily-game en wij geven ze groot gelijk. Het ziet er snoeperig uit en heeft natuurlijk een heel girly meisje als hoofdrolspeelster. Geef ons er maar meer van!

5 Cooking MamaJa ja, want ons enige recht is het… aanrecht! Nou is volgens mij geen enkele vrouw het tegenwoordig nog eens met dit vriendelijke gezegde, maar als we naar Cooking Mama kijken dan moeten we tot de conclusie komen dat het niet altijd vervelend is om achter het aanrecht te staan. Je kunt lekker choppen, mixen, rollen, snijden, noem maar op, en het is steeds weer afwachten of Cooking Mama vuur uit haar oogjes krijgt, of je gelukzalig toelacht als je het goed hebt gedaan. Soms loopt de druk hoog op, maar meestal is Cooking Mama gewoon genieten.

4 Games van BarbieHet is een van mijn grote guilty pleasures, Barbie’s Horse Adventures, maar ik heb ook wel eens een andere Barbie-game uit de budgetbak gevist. Als er iets het toppunt van girly is, dan is het wel Barbie met haar vriendelijke stemmetje, roze spulletjes en bijna enge optimisme. Ook op de internetsite van Barbie kun je allerlei leuke spelletjes doen, waarvan je meteen zin krijgt in suikerspinnen en zuurstokken. Games van Barbie zijn eigenlijk het grote voorbeeld van wat girly is, lekker over de top.

3 Lollipop ChainsawQuote uit de review van Saskia: “Heb je je ooit afgevraagd wat er zou gebeuren als Buffy the Vampire Slayer, Resident Evil en My Little Pony zouden samen komen? Nou speel Lollipop Chainsaw en je zult ziet wat er dan gebeurt.” “JAAAAAAAAAAAAAA, zombies, bloed en glitters. Ik vond het echt heel leuk om dit spel te mogen spelen. Paal draaien en kettingzaag hakken.” Moet ik hier nog meer aan toevoegen? Girly hoeft zo te zien niet per se te betekenen dat het braaf of kinderlijk moet zijn, want de cheerleader in Lollipop Chainsaw is allesbehalve dat. En wij vinden dat (soms stiekem) best lekker.

2 Laura’s PassieHet is als enige Laura van de redactie een beetje gek om me over Laura’s Passie uit te laten, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ook ik wel eens een Laura’s Passie-game heb uitgeprobeerd. De serie wordt op internet meestal spottend genoemd om casual gaming of uitmelkerij te representeren, maar stiekem heb ik best genoten van Laura’s Passie Journalist. Er wordt elke game weer iets anders grappigs bedacht als thema en de spelletjes zijn ook niet vervelend. Lekker girlie, die Laura in de game, hoewel ze er wel elke keer weer enorm anders uitziet.. Ach, plastische chirurgie is ook best girly toch?

1 Style BoutiqueMode, daar houden vrouwen van. Als je er als man van houdt, dan word je vaak onterecht als homo afgeschilderd. Als je je als vrouw niet met mode bezighoudt, dan word je vaak als pot gezien, dus het werkt twee kanten op. Zelf ben ik bijvoorbeeld een meisje dat mode heel leuk vindt, maar gewoon niet zo goed weet hoe ik dat bij mezelf mooi ga krijgen, maar misschien moet ik eens met hoofdredacteur Patricia praten over mode, want zij is de allergrootste Style Boutique-fan die je je kunt voorstellen. Lekker kleding inkopen, mensen adviseren en de leukste combinaties maken; of je nou van mode houdt of niet, veel dames menen dat winkelen een van de hobby’s is en dat is precies wat Style Boutique je virtueel brengt.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.