Hello Kitty is natuurlijk ontzettend populair met gadgets. Maar dit is niet het enige, ze heeft zoals we eerder lieten weten ook een eigen tv-show en ze komt voorbij in vele games. Ik heb alle games die voor zover mij bekend zijn voor jullie op een rijtje gezet.We proberen de games zoveel mogelijk toe te lichten. Ik heb de games zelf helaas niet gespeeld en baseer mijn informatie op bronnen. Overzicht van alle Hello Kitty games:



Hello Kitty no HanabatakeIn 1992 werd er voor de Super Nintendo (NES) een Hello Kitty game ontwikkeld. De game kent ook wel de naam Hello Kitty’s Flower Shop. Deze game is gebaseerd op een kinderboek. Hello Kitty moet in de game bloemen water geven. Dit is niet altijd even gemakkelijk, er komen dieren en insecten voorbij die ze moet vermijden. Kitty kan zich verdedigen met een grote hamer. Dit is haar wapen in het spel. De uitgever van de game was Capcom en de release datum was 11 december 1992.


Hello Kitty WorldHello Kitty World werd op 27 maart 1992 uitgebracht voor de Family Computer. De game werd uitgebracht door Nintendo. Het was de bedoeling dat je Kitty door de game vloog. Je moest zorgen dat ze door het level heen kwam. Dit kon je doen via lopen en ballonnen. Hello Kitty’s Big Fun PianoOver deze game is helaas weinig bekend. Wat we weten is dat de game in 1994 uitgebracht werd voor de PC.


Hello Kitty’s Cube Frenzy In 1998 kwam de game Hello Kitty’s Cube Frenzy uit voor de PlayStation en in December 1999 voor de Gameboy Color. De game laat de speler bouwen wat in de stijl is van Tetris. In deze game krijgen de gamers ook de vrienden te zien van Hello Kitty. DDR Hello Kitty
Op 23 december 1999 komt Konami met een game van Hello Kitty. Deze game is een Dance Dance Revolution game. De game bevat in het totaal 7 nummers die de gamers kunnen spelen. Hello Kitty 1500 Series
Na 1999 komen Tamsoft en Amedio met een viertal Hello Kitty games. Het precieze jaartal is niet bekend. Ze brachten de volgende games uit:- Vol. 1: Hello Kitty Bowling – Vol. 2: Hello Kitty Illust Puzzle – Vol. 3: Hello Kitty Block Kuzushi – Vol. 4: Hello Kitty Trump


Hello Kitty: Happy Party Pal
In November 2005 brengt THQ voor de Gameboy Advance de game Hello Kitty: Happy Party Pal uit. In de game gaat Kitty een feest plannen. Ze moet van alles verzamelen zoals cadeautjes, eten en leuke bezigheden voor de party.


Hello Kitty: Roller Rescue
In 2005 werden er nog meer games rondom Hello Kitty uitgebracht. Zo kwam Namco met de game Hello Kitty Roller Rescue. De game is uitgebracht voor de Xbox, PlayStation 2, Gamecube en PC. Mainichi Suteki! Hello Kitty no Life KitIn 2007 komt de game Hello Kitty Life Kit uit voor de Nintendo DS. De game is een puzzelgame die is uitgebracht door Dorasu. Hello Kitty Simple 2000 seriesIn 2007 komen er een tweetal Hello Kitty games uit. Vol.1 Starlight Puzzle en Vol. 2 Minna de Sugoroku, beide uitgebracht door Atelier Double. De games zijn uitgebracht voor de PlayStation 2.


Hello Kitty: Big City DreamsIn 2007 werd er een nieuwe game voor de Nintendo DS gemaakt. De game werd uitgegeven door Empire Interactive. Hello Kitty vertrekt naar de grote stad en ontmoet nieuwe personages waarmee ze bevriend raakt.


Hello Kitty Daily
In 2008 komt de game Hello Kitty Daily uit voor de Nintendo DS. Dit was niet echt een game, maar meer een applicatie waarbij je een dagboek, kalender, alarmklok en schoolplanner bij kon houden.


Hello Kitty Online In 2009 komen Sanrio Digital en Typhoon games met een gratis te spleen Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG). Deze game hebben wij toen uitgebreid voor jullie getest en we hebben zelfs met de website meegedaan aan de bèta. Website: http://www.hellokittyonline.com


Hello Kitty Parachute ParadiseDe laatste game die bekend is, kwam voor de iPhone/iPod Touch. De game werd in 2009 uitgebracht.


Hello Kitty: Birthday AdventuresDeze maand wordt de nieuwste game van Hello Kitty uitgebracht door Namco Bandai. Hello Kitty gaat op zoek naar verjaardagscadeautjes voor haar vriendjes. Wij hopen jullie binnenkort een uitgebreid verslag te doen van deze game. De game is uitgebracht voor de Nintendo DS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.