Ga samen met Quizmaster Buzz en je vrienden de uitdaging aan. Weet je alles van muziek en wordt je de grote winnaar, of eindig je toch onderaan?

In Buzz the Ultimate Music Quiz draait alles om muziek. Van de jaren 70, tot Hip Hop en R&B. Je kunt het spel met een gezellige groep vrienden spelen (max 8 ), online of gewoon in je eentje.Het doel van het spel is eigenlijk heel simpel: winnen! Maar hoe doe je dat dan? Allereerst moet je een character aanmaken. Wordt je een mooie ballerina of een robot? Er kan heel veel in het spel. In het vorige Buzz spel kon je je eigen naam gebruiken, nu kies je echter alleen een eerste letter en als je mazzel hebt staat je eigen naam er tussen, en zo niet dan heb je genoeg keuze uit heel veel namen. Van hele gewone tot hele rare.Als je helemaal klaar bent met het maken van je character start het spel. Als je het spel met je vrienden speelt kun je voor verschillende opties kiezen. Ga je het spel 15, 30 of 45 minuten spelen, of vind je het leuk om zelf te bepalen welke rondes je speelt en hoe lang het gaat duren? Het kan allemaal. Speel je het spel in je eentje, dan heb je keuze uit 2 spelvormen. Met ‘Over the Edge’ ga je proberen zo veel mogelijk goede antwoorden te geven voordat je in de groene slijm gegooid wordt. Ga je voor ‘Stop the Clock’, dan probeer je 30 vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Als je het leuk vind om met onbekende mensen te gaan spelen of vrienden die niet bij je thuis zitten maar het spel wel hebben, dan kan dat ook. Je kunt er voor kiezen om bekende vrienden uit te nodigen, maar ook kun je meedoen aan een random spel met mensen die je niet kent. Als je hiervoor kiest, dan wordt je in een soort wachtrij geplaatst. Er kunnen in totaal 8 mensen aan zo’n online spel meedoen. Als je mazzel hebt dan doen er ook 8 mee, heb je pech dan ben je bijvoorbeeld maar met z’n tweeën.Het spel bestaat uit verschillende onderdelen. Speel je het spel online, dan kun je hele andere onderdelen tegenkomen dan als je het spel met je vrienden op de bank speelt. Elk onderdeel heeft een eigen onderwerp. Vaak mag degene die de minste punten heeft het onderwerp kiezen waar je dan allemaal vragen over krijgt. De onderwerpen zijn erg divers, maar hebben uiteindelijk wel allemaal met muziek te maken. Weet je veel over de jaren 90 of juist meer over vrouwelijke zangeressen? Voor iedereen is er wel een onderwerp te vinden!Elk onderdeel is dus anders, maar wat kun je zoal verwachten? Je kunt bijvoorbeeld met taarten gaan gooien. Als je het juiste antwoord hebt gegeven mag je een taart gooien naar een van je tegenstanders. Maar ook punten stelen van je tegenstanders is een onderdeel wat je kunt tegenkomen. Wat ik wel een moeilijk onderdeel vond was dat er een nummer afgespeeld werd, maar dan helemaal verstoord. Dus achterstevoren of heel snel of langzaam. Probeer dan maar eens het goeie antwoord te vinden op de vraag.

Wat nu ook mogelijk is, is om een quiz te gaan spelen die iemand anders gemaakt heeft. Een quiz die dus niet origineel in het spel zit. Je kunt je voorstellen dat er dan hele rare dingen voorbij komen, die ook niks met muziek te maken hebben.Ik heb het vorige spel van Buzz ook gespeeld en ik moet zeggen dat ik deze wel veel leuker vind. Ik denk ook wel dat dat komt omdat muziek me gewoon meer ligt dan al die algemene vragen die je bij het vorige Buzz spel kreeg. We hebben het hier met z’n vieren gespeeld en hebben echt enorm veel lol gehad. Leuk om te zien dat iemand die steeds bovenaan staat toch uiteindelijk verliest. En zo zie je maar weer dat het tot het eind aan spannend blijft. Ik heb het spel gespeeld met de Buzz zoemers, maar ook is het mogelijk om het spel met de Playstation Move controllers te spelen.Score– Gameplay: 7/10- Fun: 8/10- Levensduur: 8/10- Graphics: 7/10- Geluid: 7/10- Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 7,3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.