Bayonetta kort samenvatten? Dat is een grote opgave. Vele omschrijven de game als seksistisch en kitscherig. Ik vind de game stoer en Bayonetta een pittige chick.In de game speel jij als Bayonetta, een chick gehuld in een pikante outfit en geweren verwerkt in haar naaldhakken. Ze is een behoorlijk extravagante dame. Dit is ook duidelijk te ontdekken in de gameplay, maar ook in het verhaal. Bayonetta is een heks. Door het spelen word je langzaam duidelijk dat ze niets tot weinig weet van haar verleden. De game kent dan ook vele cut-scenes om het verhaal te laten zien. Ook een groot aantal flashbacks van vroeger komen voorbij.

Bayonetta is een tijdje niet actief geweest. Na terugkomst merkt ze dat er nog steeds oorlog is tussen de lichte en donkere krachten. De oorlog is al jaren aan de gang en word gevoerd door de Umbran Witches, die beschikken over duistere krachten, en de Lumen sages aanhangers van het licht. Beide partijen beheerden samen een kostbare schat. Deze schat verdween echter, waardoor een langdurige oorlog ontstond. Het verhaal van Bayonetta start 500 jaar later wanneer Bayonetta wakker wordt op de bodem van een meer. Met de wetenschap dat ze een heks is die bewust is van haar krachten.

Zoals al eerder aangegeven heeft Bayonetta een stoer paar schoenen, in haar schoenen zitten namelijk wapens verwerkt waarmee ze vecht. Ook heeft ze de nodige actie moves die ze gebruikt. Door middel van bepaalde moves kun je combo’s verdienen die je een pittig staaltje vechtkunst laten zien. Op het moment dat je een aanval ontwijkt, wordt Witch time geactiveerd. Je scherm wordt paars en in slow motion kun je vechten tegen je vijand. Niet alleen vecht Bayonetta in menselijke vorm, ze beschikt ook nog eens over de krachten om te vechten als een zwarte panter of raaf. In deze vormen is ze erg sterk.

BesturingDe besturing van Bayonetta via de Playstation 3 word goed uitgelegd, hoewel het niet altijd even makkelijk is. Gelukkig krijg je tijdens het spelen hulp om je combo’s te maken waardoor je een zwaar gevecht kan winnen. Je loopt met de analoge stick en bij de combo’s gebruik je de letter buttons, maar ook rechtsboven veel. Soms vind ik de besturing wel lastig uitgelegd, vooral op momenten dat je met je krachten zware objecten moet verplaatsen.

Grafisch & Sounds Grafisch ziet de game er super uit. De omgevingen zijn mooi ontworpen. Soms heeft de game wel een seksuele tint. Mocht je daar niet van houden moet je er toch doorheen kijken. De gamemuziek sluit erg goed aan bij de game. De muziek is erg goed te luisteren tijdens de game, waardoor je er ook helemaal in kan opgaan. MeningNormaal gesproken ben ik niet van dit soort games. Hoewel ik het fantasie gedeelte in games wel erg gaaf vind. Ook komt dat in deze game goed naar boven. Je speelt een game met een fascinerend verhaal en gave maar soms moeilijke bossfights. Bayonetta is ook niet mis. Ze laat je de meest gave moves uitvoeren. Hoewel het soms een seksuele tint heeft vind ik de game erg goed. Mocht je dus nog twijfelen of je de game wilt kopen of ben je nog op zoek naar een gave game? Dan is Bayonetta een absolute aanrader.

InformatieNaam: BayonettaPlatform: Xbox360, Playstation 3 Genre: ActiePublisher: SegaRating: 18+ Kosten: €59,99 ScoreGameplay: 9/10 Fun: 8,5/10 Levensduur: 8,5/10 Graphics: 8,5/10 Geluid: 8,5/10 Originaliteit: 8,5/10 Score volgens reviewer: 8,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.