Jullie hebben de top 5 favoriete spellen van alle redactrices van de site kunnen lezen en nu leek het mij wel leuk om te kijken wat nou de top 5 is van sommige girlgamers. Om het spits af te bijten heb ik Petra Stoker gevraagd, ze is professioneel Counter Strike: Global Offensive speler, maar heeft voordat ze bij CS:GO kwam ook andere spellen fanatiek gespeeld. Zo kunnen jullie haar alvast een beetje beter leren kennen, aangezien ze ook veel voorkomt in de eSports artikelen die jullie op onze site kunnen vinden.

5. Sonic the hedgehog (SEGA)

Sonic was de mascotte voor Sega en kan zich bewegen met de snelheid van het geluid. In het spel moest je, je door de wereld bewegen, zoveel mogelijk ringen verzamelen en tegen een eindbaas vechten. Sonic the Hedgehog speelde ik altijd met mijn tweelingzus op de Sega Genesis. Wij hebben met zijn tweeën een ontzettende leuke tijd gehad met dit spel! Je kon Sonic the Hedgehog alleen, maar ook met twee spelers spelen. De TV scherm werd dan opgesplitst in twee schermen en dan had je twee personages, Sonic en Tails. Het was dan wel even een gevecht wie als Sonic  mocht spelen, maar zodra dat gesetteld was gingen we los. Uren konden we samen op de SEGA spelen, totdat we moesten gaan eten of naar bed moesten.

 

4. PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (PC)

PlayerUnknown’s Battleground, ook wel PUBG genoemd is een actie, battle royale spel die dit jaar is uitgebracht. Je kunt het een beetje vergelijken met Last ‘man’ standing, al kan het ook een duo of squad zijn. Deze game vind ik heel relaxt om te spelen, omdat ik er niet zo bij na hoeft te denken, vergeleken met CS:GO. Je begint met honderd mensen die allemaal uit een vliegtuig springen en landen op een verlaten stuk grond met dorpen, bossen en steden. Zodra je landt loot je wat je kunt vinden. De loot bestaat uit geweren, munitie en health supplies. Om het spannender te maken worden er giftige gassen vrijgelaten en wordt het leefgebied kleiner waardoor je vaak van positie moet veranderen. Alleen of met je teamgenoten neem je het op tegen anderen, en wanneer je als laatste overblijft heb je gewonnen. Ik vind het zelf het leukste om met een team te spelen, omdat het ook gewoon gezellig kan zijn.

 

3. Counter Strike: Global Offensive (PC)

CS:GO speel ik sinds eind 2014, en ik speel het nu een jaar op professioneel niveau. CS:GO is een First Person Shooter, maar daarnaast is het ook echt een tactische game. Als team moet je goed kunnen samenwerken en een vlotte coördinatie hebben. Voor mij maakt dit het super leuk en interessant. Voor een toernooi moet je als team je verdiepen in de tegenstander, zodat je, je kan voorbereiden op de wedstrijd. Zo kijk je oude wedstrijden terug om te kijken hoe de tegenstander speelt en wat hun routines zijn. Daaruit kun je een groot voordeel halen, omdat je als team dan gemakkelijker kan anticiperen in een wedstrijd.

Ik ben van Call of Duty naar CS:GO overgestapt, eigenlijk omdat mijn vrienden dat ook deden. Niemand wilde met mij spelen in het begin, omdat ik bar slecht was, maar gelukkig na veel oefenen ben ik op niveau gekomen. Zo heb ik veel geleerd van mijn eerste team Mouse-Control. Met deze meiden heb ik bijna 2 jaar mogen spelen. Het team bestond uit 5 dames, en de basis bestond uit Boevje, Lynxaly, Missy en Ik. Onze 5e speelsters bestaan uit verschillende meiden, omdat we deze vaak moesten vervangen. Toen ik dit team verliet voor een ander team, zijn helaas Boevje en Lynxaly met gamer-pensioen gegaan. Voor een korte periode ben ik voor Team Expert gaan spelen, waar ik ook ontzettend veel heb geleerd en veel ervaring heb mogen opdoen. Maar zodra ik een aanbod had gekregen voor het beste vrouwenteam van de wereld, kon ik die niet afslaan en ben ik overgestapt naar Team Dynasty, waar ik nu mee aan het trainen ben om op het volgende evenement een goed resultaat neer te zetten.

 

2. Call of Duty 4 (PC)

Call of Duty is ook een First Person Shooter en dit spel heb ik ongeveer zes jaar lang competitief gespeeld. Ik heb in veel verschillende teams gezeten, zowel in mannen teams, maar ook in een vrouwen team. Zo heb ik met de mannenteams een aantal prijzen mogen binnenhalen op de Benelux LAN Party’s. Ook bij dit spel had je verschillende gamemodes, maar wanneer je competitief speelde, speelde je toch altijd wel Search and Destroy. Een andere gamemode die ik erg leuk vond is Deathmatch. Dit speelde ik vaak wanneer ik een warming-up nodig had of gewoon om te relaxen

 

1. Unreal Tournament 1999 GOTY (PC)

Mijn top 1 blijft toch wel Unreal Tournament, omdat het de eerste game is die ik competitief gespeeld heb en al speelde op mijn 11e. Er zijn een aantal edities, maar de 1999 versie vind ik toch echt wel het leukste. Unreal Tournament is ook een First Person Shooter, waarin je veel verschillende gamemodes hebt. Het liefst deed/doe ik Capture The Flag InstaGib mode. Je kunt de gamestijl vergelijken met Quake, super snel en simpel. Als klein meisje speelde ik dit spel al competitief met een team. Het team bestond uit 3 mannen en 2 vrouwen, inclusief mezelf. Ik was veruit de jongste, want de gemiddelde leeftijd van dit spel was rond de 30 jaar toen destijds. Ook dit spel heb ik op LAN party’s gespeeld en ik zou ook zo weer meedoen aan de competitie op een evenement als er tijd voor is.

Bewaren

Bewaren

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.