Eigenlijk wisten we tot voor kort vrij weinig over Destiny. In het begin was het niet eens duidelijk wat voor een spel Bungie aan het maken was. Vanaf een paar dagen geleden konden de PlayStation bezitters echter eindelijk aan de slag met de beta.

Bungie, de makers van Destiny, zijn natuurlijk vooral bekend om hun Halo franchise. De meeste PlayStation bezitters kennen deze games wel maar ze zijn nooit voor hun console uitgekomen. Een beetje vreemd dus dat de Beta een week eerder naar hun systemen komt dan naar de Microsoft consoles. Of wijst dit uit op een mooi marketing trucje?Overal vlogen de Beta codes je om de oren. Nadat jij je code had ingevuld kreeg je er nog eens twee om uit te delen aan je vrienden. En dit is niet voor niets. Destiny is namelijk met name gericht op de multiplayer aspecten.In Destiny word je wakker gemaakt door een Ghost, dit is jouw wingman of je navy net hoe je het/hem/haar wilt noemen. Een klein vliegend robot ding dat jou nodig heeft. Jij bent namelijk de uitverkore. Deze eerste warmloper missie voor Destiny kun je alleen in je eentje spelen. Je komt even in het verhaal en moet opzoek naar een ruimteschip om van deze planeet af te komen. Zodra je die gevonden hebt word je naar de Tower gebracht. Dit is de enige plek die nog veilig voor jouw soort is. In de Tower lopen allemaal andere personages rond, zowel computergestuurde mannetjes als je vrienden en andere multiplayer mensen. Om er voor te zorgen dat niet iedereen hetzelfde is kun je kiezen uit drie classes: de Hunter, de Titan en de Warlock. Elke class heeft zijn eigen special move en er zullen bepaalde wapens zijn die speciaal bedoeld zijn voor jouw class. Gelukkig kun je ook het uiterlijk van je personage aanpassen en je kunt zelfs kiezen of je een man of een vrouw bent.

Nadat ook mijn vrienden de eerste missie hadden doorstaan en hun wapens opgehaald hadden in de Tower, konden we aan de slag gaan. Op naar de eerste echte missie in groepjes van drie. Tijdens de beta kon je nog niet met meer dan drie spelers in een groep en het is nog niet bekend of dit later wel kan. De grootte van de missie’s verschillen heel erg. Zo speelden we een missie waar we binnen tien minuten doorheen waren, maar zodra het iets lastiger word kan dit al gauw twee uur duren. Het schieten en springen voelt aan als een Halo-shooter. Dit is natuurlijk alles behalve gek maar hier heb je als Xbox speler wel een kleine voorsprong. Je kunt makkelijk kogels ontwijken door als een debiel in de lucht te springen. Meerdere missies spelen zich in hetzelfde gebied af, wat er dan ook voor zorgt dat er verschillende vijanden op de loer liggen. In sommige gebieden kun jij ze als level 2 bijvoorbeeld nog niet aan. Zelfs met drie personen van level 8 (wat het maximale level is wat je kunt halen in de beta) kunnen wij deze vijanden nog niet aan. De missies eindigen met een soort van eindbaas. Je merkt vanzelf wanneer je deze tegen gaat komen. Zo kun je in het hele spel makkelijk respawnen maar bij de eindbaas zit hier een soort van block op. Andere spelers kunnen je wel reviven maar het respawnen zal vervolgens wat langer in beslag nemen. Zodra alle personen in de missie dood gaan in een eindbaas gevecht moet je deze weer van voor af aan doen.

De game ziet er prachtig uit op de PlayStation 4, het is ook een lust voor het oog om heerlijk rond te kijken. Het voelde alsof je met drie man op een hele lange reis was en je kunt eindeloos ronddwalen in de grote levels. Je moet natuurlijk altijd uitkijken dat je niet beschoten wordt want de vijanden spawnen vrij snel opnieuw. Als je te lang over de laatste vijand doet dan kan het zijn dat zijn vriendjes al weer opnieuw in het landschap verschenen zijn.Ondanks dat ik geen rpg speler ben en zelden een mmo heb aangeraakt loop ik wel warm voor Destiny. Al zal ik hem veel met vrienden spelen want alleen vond ik het dan toch een stuk minder leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.