Bungie, de ontwikkelaar die ook de Halo games heeft uitgebracht, komt in september met Destiny. Dit is een project waar Bungie al een lange tijd aan werkt. Een open wereld sci-fi shooter die onwijs groot is.
Wat was ik ontzettend blij dat ik deze alpha versie van Destiny mocht spelen. Dit gaf mij de gelegenheid even een hapje sfeer te proeven uit die immens grote wereld.Het was een geweldige ervaring die mij een redelijk goed beeld heeft gegeven van wat we ervan kunnen verwachten. Destiny is een FPS MMORPG. Bungie creëert een ervaring dat nooit eerder is vertoond. Als ik snel een vergelijking moet maken, dan zou ik zeggen dat het een combinatie is van Borderlands en Halo samen. Twee game series die ik ontzettend gaaf vind!


Wat ik gelijk al opmerkte tijdens mijn eerste speelsessie, is dat de game ongelooflijk goed aan voelt. Het richten, schieten, herladen, wapens verwisselen, dit alles speelde ontzettend lekker weg. Dat in combinatie met de omgevingen en geluid, alles voelt vertrouwd en fijn. Hier en daar herken je gelijk wat Halo dingen, zoals het piepen van je shield als je bijna dood gaat. De wapens doen je al helemaal aan Halo denken, er is een groot arsenaal aan wapens, voor ieder wat wils. Alle gear die je kan verzamelen is opgedeeld in kleur: wit is het minst krachtig, en paars is het krachtigst. Dit lijkt op hoe het ook in Borderlands is gedaan.

Aan het begin van de game kies je een character die je geheel naar eigen wensen kan samen stellen. Ik had een keuze uit drie rassen, die elk hun eigen vaardigheden hebben. De Titan is voornamelijk heel sterk, de Hunter staat bekend om zijn snelheid, en een Warlock heeft magische krachten. Volgens mij heb je straks in de volledige game meer keuze uit rassen. In mijn speelsessie koos ik voor de Hunter.


Destiny speelt zich 700 jaar in de toekomst af. De mensheid is inmiddels andere planeten gaan ontdekken en is zich daar gaan vestigen. Alles leek goed te gaan tot de Collapse. Het menselijke ras is aan het uitsterven, er zijn slechts een paar overlevenden die zijn gered door een witte bol: The Traveller. Deze hangt boven de aarde en die voorziet de overlevenden van bijzondere krachten. De overlevenden worden in de game Guardians genoemd.

Tijdens het spelen van missies heb je een soort van buddy bij je, die je vertelt waar je heen moet. Toen ik mijn eerste missie begon te spelen werd ik weggeblazen door de grootsheid, alles begon te borrelen ik wilde de wereld ontdekken! Een stem verteld waar je heen moet gaan. Naast de weg vertellen, verteld de stem ook het verhaal wat er in die omgevingen is gebeurt. Met het geluid en de muziek om mij heen werd ik in het verhaal gezogen. De eerste keer dat ik dit voelde gaf mij een kippenvel moment, wat een geweldige sfeer!

Je hebt dus de mogelijkheid om vrij rond te lopen en op zoek te gaan naar verborgen kisten die gevuld zijn met loot. Ook kun je terug keren naar de Tower. De Tower is als het ware een stad waar je missies kunt starten, nieuwe armour en wapens kunt kopen. Ook heb je een soort grote kluizen waarin je overbodige gear kan opbergen. Als je wilt kun je er andere spelers ontmoeten en samen teams creëren. Er zijn verschillende soorten missies, je kunt gewoon de verhaallijn volgen en ook bijvoorbeeld strike missies. Hierin speel je coöperatief, je krijgt dan verschillende waves vijanden die steeds moeilijker worden. En als laatste krijg je een soort van grote eindbaas, als je deze dan verslagen hebt ontvang je heel veel ervaringspunten. Ook ontvang je natuurlijk ervaringspunten bij het verslaan van andere vijanden. In mijn speelsessie kon ik maar doorspelen tot level 8, dit had ik ongeveer na 4 uurtjes bereikt.

Alle menu’s zijn erg overzichtelijk. Als je in Destiny rond loopt kun je vanuit een in-game menu kiezen waar je heen wilt en wat je wilt gaan doen. Elke keer als je in niveau stijgt kun je upgrades uitvoeren in dat menu, dit is erg overzichtelijk weer gegeven. De game ziet er grafisch ook erg goed uit. Na het spelen van deze alpha heb ik alleen maar meer zin gekregen in de volledige game die in september gaat uit komen. De game voelt vernieuwend aan, zo is een shooter nog niet eerder neer gezet. Dit voelde al zo ontzettend goed aan. Het ziet er naar uit dat dit wel een hele grote topper gaat worden. Voor mij in ieder geval wel! Hebben jullie ook de alpha versie van Destiny gespeeld?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.