Go go gadget watch! Nee, helaas kan ik met de Samsung Gear Fit nog niet communiceren met onze hond. Wat ik er wel allemaal mee kan lees je hieronder.
Ik heb even moeten wachten op mijn Samsung Gear Fit aangezien deze bij mijn abonnement werd aangeboden via de Samsung actie. Al meerdere malen was ik verschillende winkels ingelopen om alvast te kijken naar de Samsung Gear Fit die ik over enkele weken ook zou hebben. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik het busje van onze vaste pakketbezorger voor de deur zag stoppen. Snel zette ik het hout-look doosje op tafel en begon mijn gadget voorzichtig uit te pakken. Ik ben heel erg als ik net een nieuwe gadget heb, het is dan een soort van pasgeboren kindje, wat zo goed als betekend dat je er best naar mag kijken van twee meter afstand en vooral niet proberen aan te raken!

De Samsung Gear Fit heeft een 1,84 inch gebogen amoled-scherm met een resolutie van 432 bij 128 pixels. Daaromheen zit een zilveren randje, dat maakt het voor mij nog meer futuristisch en echt gadget-achtig. Het zwarte bandje is van een soort rubber materiaal gemaakt waardoor ik me wel een beetje zorgen maak over warmte en zweet. Maar eenmaal om zit hij zo ontzettend lekker en licht dat ik na een tijdje al niet meer merk dat ik de Samsung Gear Fit om heb. De bandjes zijn makkelijk verwisselbaar en via verschillende winkels kun je hele leuke andere bandjes kopen. Je hoeft je ook niet zo’n zorgen te maken over een regenbuitje, de Samsung Gear Fit is namelijk stof- en spatwaterdicht. Dit betekend dus dat er gerust wat waterdruppels op mogen komen ik zou er alleen niet mee gaan zwemmen! De achtergronden van het scherm kun je ook veranderen in verschillende thema’s of gewoon een van je eigen foto’s, zo past de Samsung Gear Fit altijd bij je outfit.

Wat kan je er allemaal mee? De Samsung Gear Fit zou geen smart watch zijn als er geen klok op zou zitten. Ook deze is aan te passen, de tijd en je agenda weergeven of de tijd en het weer etc. Dat laatste is handig voor als je binnen in de sportschool aan het sporten bent, zo kan je zien of die regenbui nog bezig is of dat het zonnetje al schijnt. Wat ik zelf heel erg leuk vind zijn de meldingen. Ik kan verschillende apps instellen waarvan ik meldingen wil ontvangen op mijn Samsung Gear Fit. Standaard heb ik ingesteld dat ik mijn WhatsApp berichtjes ook op mijn Samsung Gear Fit wil binnen krijgen. Mijn pols begint dan ook te trillen als ik een berichtje binnen krijg. De tekst kan ik horizontaal of verticaal zetten, hoe dan ook, een lang berichtje is nog altijd makkelijker te lezen op je telefoon dan op je kleine schermpje -scroll scroll scroll…-. Ik kan de berichtjes wel lezen alleen ze beantwoorden moet ik toch echt via mijn mobiel doen. Wat ik wel kan is inkomende oproepen weigeren, standaardberichtje sturen waarom ik niet kan bellen of opnemen en vervolgens het gesprek via mijn Samsung Galaxy S5 voeren. De media controller zorgt ervoor dat je makkelijk kan skippen tussen de nummers die je wilt luisteren via je Samsung phone. Deze werkt ook samen met de Spotify app wat ik erg fijn vind aangezien ik daar de meeste muziek op heb staan.

Zo en dan nu waar de Samsung Gear Fit eigenlijk echt voor is bedoeld namelijk jou ondersteunen met een gezondere levensstijl. Als eerste test ik mijn hartslag. Dit kan heel makkelijk door de Samsung Gear Fit hartslagsensor, ik doe de band gewoon om mijn pols klik op het hartslag icoontje en hou mijn pols zo stil mogelijk. Hoe lang het meten duurt is afhankelijk van hoe stil jij je pols kan houden. De Samsung Gear Fit heeft ook een stappenteller deze werkt samen met je S Health app op je Samsung telefoon. Je kan een “aantal stappen doel” zetten waarbij je op de helft en bij helemaal behaald een melding op je Samsung Gear Fit en Samsung phone krijgt. Naast de stappenteller heeft de Samsung Gear Fit ook vier training meters. Rennen, wandelen, fietsen en trektocht. Bij allemaal kan je een doel instellen en je hartslag ondertussen meten. Bij de training “rennen” kun je ook een coach aanzetten die je hartslag in de gaten houd en waarbij je een Max. hartslag kunt instellen. De gegevens van je training synchroniseert hij automatisch met de S Health app op je Samsung phone. Op de Samsung Gear Fit zit ook een timer, stopwatch en een slaapmeter, deze meet hoe lang en rustig je slaapt en stuurt deze gegevens ook door naar je S Health app. Je kan je Samsung Gear Fit dus gewoon tijdens het slapen omhouden.

Persoonlijk vind ik de Samsung Gear Fit een goede motivatie om wat meer aan mijn gezondheid te werken zonder de opdringerige houding van de meeste Health apps. De Samsung Gear Fit begint niet hopeloos te trillen wanneer ik een dagje niet sport en is gewoon van de positieve benadering. De stappenteller is handig want zo heb ik gemerkt dat ik toch meer beweeg dan ik had verwacht. Het uiterlijk van de Samsung Gear Fit vind ik mooi omdat hij smal is en je veel aan het uiterlijk kan veranderen door de verwisselbare bandjes en achtergronden. Zijn er minpunten? Natuurlijk! Er zijn weinig dingen perfect zoals een chocolade reep in “de tijd van de maand”. Wat Female-Gamer Didi meteen opviel was dat het meegeleverde bandje vrij groot is voor de vrouwenpols. Dus mocht je hem via je abonnement nemen moet je waarschijnlijk een extra bandje in de maat M bestellen. De Samsung Gear Fit werkt alleen met een Samsung phone. Meer minpunten kan ik eigenlijk niet echt benoemen.

De Samsung Gear Fit is al te koop vanaf 180,- en de losse bandjes vanaf 19.-, het is ook mogelijk om de Samsung Gear Fit gratis i.c.m. een Samsung Galaxy S5 abonnement te krijgen. Deze actie duurt tot 30 juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.