De game A-Men kwam vorig jaar uit voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Recentelijk is het tweede deel van de game uitgebracht voor beide PlayStation producten. Ik heb A-Men 2 voor jullie mogen reviewen.
A-Men 2 is verkrijgbaar via het PlayStation Network en voor zover mij bekend door oude recensies terug te lezen een letterlijke aansluiting op het eerste deel. De game is een puzzel adventure game, waarbij je met je personage een soldaat en een detective (?) het game speelt. Je kunt tussen beide personages afwisselen met spelen.


Ik moet jullie heel eerlijk bekennen dat ik helaas niet echt kan ontdekken of er een verhaal in zit. De dialogen worden soms over en weer geschreeuwd en je krijgt er weinig van mee als je aan het spelen bent. Verder krijg je wel wat uitleg maar het is even uitzoeken hoe je deze kunt verkrijgen. Tip:


Ik hou er niet van negatief te zijn over een game, ik probeer altijd tot de bodem iets te zoeken wat ik leuk vind in een game en positief weg kan schrijven. Helaas blijft er naar mijn mening niet zo heel veel over. Het puzzel aspect vind ik grappig. Soms moet je trapjes bouwen om ergens te kunnen komen of iemand neerschieten. Helaas zit aan het neerschieten ook een nadeel verbonden, de besturing is namelijk erg lastig. Als je iemand neer moet schieten moet je soldaatje eerst zijn geweer pakken en dan bevriest hij voor de rest helemaal, je kunt niet even snel schieten. Dit betekend dat ik op een level voordat ik een beetje verder kon komen 20 keer dood gegaan ben en overnieuw heb moeten beginnen. Nou ben ik niet een persoon die niets van dergelijke games snapt, ik ben juist vooruit denkend aangelegd maar bij deze game heb je daar geen fluit aan. Geluk en mazzel hebben is wat je nodig hebt.


Verder gaat qua besturing alles redelijk goed zolang je maar op rechte stukjes hoeft te blijven en niet je wapen hoeft te gebruiken. Zodra je moet springen gaat het erg lastig en is de besturing zo strak ingesteld dat het met een PlayStation 3 controller moeilijk te doen is en heel veel precisie vereist. Dan zijn er best wel wat combinaties die je moet onthouden voor je de gevonden materialen kunt gebruiken.


Grafisch lijkt het spel niets veranderd te zijn vergeleken met de eerste game. Het werkt, en daar lijk je het ook mee gezegd te hebben. Het is net of ik een ouder spelletje aan het spelen ben, ze hebben er in ieder geval niet uitgehaald wat je met een PlayStation 3 allemaal kan.


Mijn conclusie is dat het een game is die ik alleen voor deze review heb gespeeld. Wellicht voor een kenner en fan dat het een leuke aanvulling is op de eerste game. Hopelijk doen de game ontwikkelaars wat met de commentaren want het idee is leuk bedacht, ik mis alleen het een en het ander.


Yvonne’s Score
Gameplay: 6/10
Fun: 4,5/10
Levensduur: 5/10
Graphics: 5/10
Originaliteit: 4,5/10
Totaalscore volgens reviewer: 5

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.