Vrijdag 14 juni staat al genoteerd in mijn agenda. De release van The Last of Us. Hier alvast een impressie van wat ons te wachten staat.


Al enige maanden is het bekend dat Naugthy Dog een nieuwe game gaat uitbrengen. Naugthy Dog, is onder andere bekend van de Uncharted serie. Daar heb ik al heel wat game uurtjes in geïnvesteerd. Dus ik kijk echt halsreikend uit naar een nieuwe game van deze gamestudio. The Last of Us wordt een survival horror en gaat zich afspelen in een op het eerste gezicht verlaten stad. Mensen zijn door een plaag omgekomen of zijn geïnfecteerd. Die laatste gaan het je moeilijk maken. Joel is de hoofdpersoon. Een volwassen man en de eerste trailers beloven dat hij niet heel vervelend is om naar te kijken. Joel wordt third person door de speler bestuurd. Je wordt vergezeld door een 14 jarig meisje genaamd Ellie. Ellie wordt door de computer aangestuurd.

Voor mij sprak het voor zich dat er naast singleplayer, het vast ook mogelijk werd om deze game coöp te gaan spelen. Helaas blijkt die droom niet uit te komen. In mijn ogen is het een gemiste kans. Wat is nog leuker dan in je eentje zombies neer maaien? Juist, dit met z’n tweeën doen. Er komt overigens wel een multiplayer optie. Daar heb ik persoonlijk niet veel mee. Maar als je dus met meer man wilt spelen, is die mogelijkheid er wel. Overigens is zombie niet het goede woord voor je vijanden. Vanuit bijvoorbeeld Resident Evil zijn we gewend dat geïnfecteerd volk veranderen in hersenloze zombies. De ontwikkelaars van Naugthy Dog hebben de Infected, zoals ze heten, wat meer intelligentie toebedeeld. Zo zal een Infected wegduiken als je met een geweer aan komt rennen. Maar als je slechts gewapend bent met een ijzeren buis, zal het op een gevecht aankomen. Dit gegeven lijkt me interessant en irritant tegelijk. Hetzelfde geldt voor wapens en munitie. Je kunt van alles gebruiken als wapen, maar geweren en kogels zijn schaars. Meteen komen er bij mij nachtmerrie beelden op van Resident Evil 1. Constant rondrennen zonder kogels. Het enige wat dan overblijft is de vijand ontwijken en er heel hard langs rennen. Maar als de Infected intelligenter zijn, zullen ze daar wel een stokje voor steken. Dan wordt het duimen voor een goed combatsysteem.

Ik verheug me erg op een nieuw avontuur van de makers van Uncharted. Fantastische verhaallijn, fijne gameplay en grappige personages waar je je makkelijk mee kunt identificeren. Survival horror is een geliefd genre van mij. En hoewel ik soms 15 kussens nodig heb om me achter te verschuilen en een fel verlichte kamer, vind ik de spanning van dit soort avonturen wel echt fantastisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.