Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Youda Survivor.Volgens de legende van het eiland zal er ooit een dappere sterke man komen die de bewoners zal helpen. Maar wanneer deze man verschijnt, lijkt hij niet helemaal aan de verwachtingen te voldoen. Het eilandhoofd draagt hem op om zichzelf te bewijzen in een serie uitdagingen, en hier zal jij mee moeten helpen! Het hoofd van het eiland legt je kort de bedoeling uit van de eerste uitdaging: je zult eieren van de meeuwen moeten verzamelen. De meeuwen komen op waterpoelen af en je zult bij een graspol moeten graven om het water naar boven te halen op dit hete eiland. Wanneer de meeuwen genoeg te drinken hebben zullen ze af en toe een ei leggen. Na deze uitdaging aan te zijn gegaan lijkt het vrij makkelijk om aan de vereiste 3 eieren te voldoen, maar dit blijkt slechts een opwarmertje te zijn. In het volgende level krijg je te maken met 7 eieren. Bovendien krijgen we een spreuk om het te laten regenen op het eiland. Als het regent zal er een nieuwe graspol verschijnen die je kunt uitgraven. Het leuke aan dit spel is dat je bij de titel denkt aan een spel over overleven op een onbewoond eiland, maar het spel heeft een hele andere verhaallijn en de manier waarop dit spel gespeeld wordt is erg verrassend!

Per level kan je een medaille verdienen als je het level binnen een bepaalde tijd uitspeelt. De eerste paar levels zijn op goud wel te halen, maar al snel wordt het veel uitdagender en zal het erg lastig worden om meteen goud te verdienen. Gelukkig kan je ieder level opnieuw spelen door het op de kaart aan te klikken. Dit spel gaat niet alleen over eieren rapen en wordt het al een stuk ingewikkelder. Je zult een echte strategie moeten bedenken! Voor sommige levels heb je bepaalde uitbreidingen nodig of nieuwe voorwerpen of spreuken. Deze kan je kopen in de winkel van het eilandhoofd met de munten die je krijgt voor iedere uitdaging. Al snel krijg je een kokkin die eieren of andere ingrediënten kan koken en hierdoor energiedrankjes of water voor je maken. Dit komt goed van pas want voor iedere spreuk heb je energie nodig. En net wanneer alles zo druk en hectisch lijkt in een level komen de piraten het feestje compleet maken. Als je ze niet wegjaagt zullen ze je meeuwen laten schrikken of je ingrediënten van de grond pakken en stelen. Maar om ze weg te jagen heb je genoeg energie nodig! Hier zal je dus al een goede strategie moeten bedenken om niet al je meeuwen kwijt te raken en genoeg energie over te houden om de piraten te bevechten.

In het begin van het spel krijg je uitdagingen die langzaam opbouwen, en gelukkig maar wat het is eventjes wennen om een goede strategie te ontwikkelen. Waar je bij de eerste levels alleen wat eieren moest oprapen of een bepaald aantal energie in je balk moet hebben om de uitdaging te voltooien, zal je later ook gekookte eieren krijgen, eierpoeder, kokosnoten en emmers water. En dat is nog maar het begin! Dit spel zit vol met uitdagingen en je zult het niet snel volledig uitspelen. Als je de verhaallijn uitgespeeld hebt kan je alle medailles op goud verdienen, alle uitbreidingen kopen met je muntjes en allerlei alternatieve levels spelen die naast de gewone route liggen. Is dat nog niet genoeg? Dan kun je ook nog alle totems verzamelen, waarbij je een bepaald aantal voorwerpen moet hebben verzameld, zoals 200 eieren voor de Eitotem of 100 piraten verslaan voor de Piratentotem. Er zijn ook 100 prestaties die je kunt voltooien. Deze krijg je op een vergelijkbare manier, zoals een level twee keer spelen, 20 eieren verzamelen of een machine 3 keer verbeteren. Je hoeft je niet te vervelen met dit veelzijdige en grote spelletje, er is genoeg uitdaging voor iedereen! Weet jij alles uit te spelen, totems en prestaties te winnen en kan jij het eilandhoofd bewijzen dat de man echt zo goed is als uit de legende?

Conclusie:Youda Survivor is een bijzonder spel wat de verwachtingen overstijgt! Het spel heeft grappige filmpjes, is op vele manieren uitdagend en speelt lekker weg. Ondanks dat het spel vrij snel moeilijker wordt, is het voor jong en oud leuk en zal je er uren plezier aan beleven. Een leuk detail aan dit spel is de eilandmuziek op de achtergrond en de deuntjes als de piraten eraan komen. Het geluid aanzetten is dan ook echt een aanrader! Ontdek de bijzondere uitdagingen die je worden opgelegd door het eilandhoofd, en probeer ze allemaal zo goed mogelijk te voltooien! Kan jij tussen al het eieren rapen, regenspreuken uitspreken, water scheppen en piraten verslaan het overzicht nog houden? Ontdek jouw survivalkunsten in Youda Survivor!Youda Survivor is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time management spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.