Voor mijn eerste PlayStation 3 review heb ik WWE13 gekregen. De eerste waarschuwing die je in beeld krijgt bij het starten van de game is, Please DO NOT try this at home! Dus het wordt digitaal worstelen voor mij vandaag. Al betwijfel ik of ik in het echt graag met een stoel geslagen zou worden.

WWE 13 heeft niks te maken met de jaren 2012 – 2013. Het is gewoon het opvolgende van WWE12. WWE13 neemt je namelijk mee naar de Attitude Era. Als kijker wist je niet dat worstelen niet echt vechten was, maar meer toneel. Ik herinner me dat ik wel eens met mijn ouders mee keek en dacht auw. Dat auw zal wel iets meevallen omdat een groot deel toneel is en was. Voor het eerst zie je strakke lijven in plaats van gekke pakkies.

Attitude Era: Je begint met een enorm menu. Onder de eerste Play optie zit al een lijst van acht onderdelen welke elk ook nog tussen de vier en maximaal twaalf opties hebben. Ik begin zelf eerst met de “Attitude Era”, de story mode van WWE13.Dit is de optie waarin je begint met het echte verhaal van de WWE. Je begint met “Rise of D-X”. Per match krijg je gevechten die zich al eens in de ring hebben afgespeeld. Het doel van de match is om te winnen, maar als extraatje heb je ook nog de optie om de historische momenten na te doen. Zo kun je in het allereerste gevecht extra’s krijgen door je tegenstander met een stoel te slaan en te winnen door middel van een pin (een vechtgreep). Als je je tegenstander pint en hij vecht zich niet los uit deze greep, dan win je altijd. Op het moment dat je wint krijg je videobeelden te zien uit de echte tijd, van de echte wedstrijd of van de worstelaar. .

De eerste match speelt zich af en 1997, Shawn Michaels VS Mankind. Je kunt onmiddellijk lezen dat de originele wedstrijd zich afspeelde op 11 augustus 1997 in Biloxi, MS. Er staat een volledig achtergrond verhaal onder en als je interesse echt bij het worstelen ligt is het bijzonder interessant om te lezen. In match twee is het doel al niet meer alleen om te winnen. Het doel is: speel alle historische bonussen na. Het gemene is, één van die doelen heet “hidden objective”, en het is lastig om alle verborgen objecten te vinden.Per match heb je de optie om het vloeien van bloed aan of uit te zetten. Ook kun je de opening van de worstelaars daar uitzetten. Heb je de openings-binnenkomst van je worstelaar en de tegenstander al drie keer gezien, dan wordt het veel van hetzelfde. Dat scheelt al weer vijf minuten die je speeltijd kosten. Lukt een match niet, zet die wedstrijd op easy. Ook dat kun je ook per match wijzigen. Je speelt eerst de tijd van Shawn Michaels, dan Stone Cold Steve Austin. Later moet ook de originele The Rock volgen, maar zo ver ben ik helaas nog niet gekomen. Ik kan het helaas niet meer winnen.

Met button bashen ga je er niet komen in WWE13. Ik heb best veel moeite met het timen van mijn aanvallen en dus ook het winnen van een match. Is je timing slecht, dan raak je niets. Counteren moet je doen als je R2 in beeld ziet staan, kans op een counter. Maar eigenlijk komt de hint te laat. Je moet zelf zien wat de tegenstander gaat doen en net voor de R2 verschijnt al drukken. Doe je een dikke move dan krijg je deze in beeld alsof je een show aan het geven bent via een ander camera punt of iets in slow motion. Ook de knoppen snap ik niet meer. Iedere keer als ik denk het door te hebben, dan veranderd er iets. Zo heb ik een match gewonnen met alleen X in te drukken. Het vechtsysteem is best indrukwekkend, er zijn veel (originele) moves, maar als ik het toch eens beter zou snappen, zou ik een stuk verder kunnen komen. Play optie:In de Play optie kun je vrijer vechten. Multiplayer of tegen de AI. Ik ben een middagje gaan zitten met mijn vriend en ik ben helemaal ingemaakt. Veel komt neer op timing. Uit een pin komen, timing. Counteren, timing. Alles komt neer op het juiste moment van knopjes drukken. Er zijn erg veel opties om te spelen. Ik zal je even een idee geven van het menu wat ik voor me heb. Je begint met al deze opties en kunt deze alleen tegen AI spelen of met een vriend of vriendin.

Play– one on one * Normal Match * Extreme Rules * Hell in a Cell * Inferno Match * Iron Man * Ladder * Last Man Standing * Steel Cage * Submission * Table * TLC * I Quit Match– two on two * Tag Team * Tornado Tag * Elimination Tag * Mixed Gender Tag– Triple Treat * Normal * Extreme Rules * Hell in a Cell * Ladder * Steel Cage * Table * TLC– Fatal 4 way * Normal * Battle Royal * Extreme Rules * Hell in a Cell * Ladder * Steel Cage * Table * TLC– 6 man * Normal Tag * Armageddon Hell In A Cell * Battle Royal * Elimination Chamber * Elimination Tag * Ladder-Handicap * One on Two * One on Tree * Two on Tree Tag * Gauntlet– Speciality * Title Match * Special Referee * Championship Scramble * Backstage Brawl * Royal Rumble * Match Creator– King of the Ring * New * Contignue (if played before)

Natuurlijk heb ik de Mixed Gender extra gecheckt. Wat een tegenvaller is dat. Tegenover de vele (meer dan veertig en nog meer locked) mannelijke karakters waar ik uit kan kiezen staan maar liefst zeven hele dames (waarvan er nog vier locked). Er zijn niet echt veel WWE Divas om uit te kiezen. Terwijl er toch wel meer dames in het WWE Divas Team zitten of zaten. Mijn Mening: WWE13 is een historisch kloppende game. Hij doet zeker de Attitude Era eer aan. Ik vind het leuk om te zien dat je met de jonge en de oude The Rock kunt spelen. Ook zitten de story mode matches vol historische gegevens en informatie. Wel vind ik de controles ingewikkeld. De timing is zo belangrijk dat het de game voor mij minder leuk maakt. Het wordt zo moeilijk om te winnen dat de lol er snel af gaat. Toch is het een goede game. Ik keek vroeger wel eens worstelen met mijn ouders en dit spel komt recht uit mijn kindertijd. Mijn score:Gameplay: 7 /10Fun: 6 /10Levensduur: 7 /10 Graphics: 8 /10Originaliteit: 7 /10Totaal volgens reviewer: 7,2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.