Zoiets gebeurd mij nou nooit!! Dat is wat ik voorheen trots liep te vertellen, tot op die ene dag, toen zakte heel even de grond onder mijn voeten vandaan! Het werd heet, ik rood en toen moest ik op zoek naar een moment van rust om helder na te denken, want.. Wat nu?!

Het is vandaag, 30 november, Computer Security Day. Hoe zit het met jouw beveiliging van je PC? Telefoon? Cloud? Game-accounts en andere apparaten? Het is tegenwoordig zo makkelijk te communiceren en alles online te regelen en te doen. Maar voor hackers weer een uitdaging om je gegevens te achterhalen en hier mee aan de haal te gaan. Let er dus goed op dat je regelmatig je wachtwoorden veranderd en hierbij een lekker ingewikkeld woord of zin van maakt met hoofdletters, leestekens en cijfers. Daarna is het een kwestie van gewoon even onthouden. Als je wachtwoord te makkelijk is, dan kunnen mensen hem raden en kom je ook niet meer bij bijvoorbeeld je hotmail (maar dat is weer een heel ander verhaal!)

Na deze wijze les, die je heus wel kent en soms toe past als het nodig is, zal ik mijn moment delen dat mijn Steam account werd gehackt!

Ik kreeg namelijk een email binnen van de Steam community, tenminste dat dacht ik. Ze wilden iets weten en ik moest even inloggen. Wist ik veel dat er toen ook al van die rot mailtjes bij mij terecht zouden komen. Zo trouw als ik ben aan mijn Steam account, klikte ik op de link, voerde heel netjes mijn wachtwoord. Toen had ik gewoon mijn account weggegeven aan iemand anders! Ik kon niet meer inloggen, ik was even alles kwijt. Dan merk je dat je best gehecht bent aan iets digitaals, helemaal als het dan weg is. Er brak lichte paniek uit, okay ik was even dermate in paniek dat ik aan alle kanten begon te zweten en mijn hart ging behoorlijk tekeer, want wat nu?!

Tijd om contact op te nemen met Steam! Gelukkig ben ik niet de enige die het ooit is overkomen, maar je moet wel een hoop informatie door kunnen geven aan ze. Denk aan codes van games die je hebt geactiveerd, ik kon aantonen met mijn Half-Life code dat het om mijn account ging. Het was een gok, kon ook die van mijn broertje zijn geweest. Het heeft een paar dagen geduurd toen ik mijn account weer terug had.

Veel was verdwenen, zo had ik een community aangemaakt voor Female-Gamers waar ik geen beheerder meer van was noch meer kon worden. Nu ben ik ook gewoon een lid. Maar wat ik nog vervelender vond en nog steeds vind is dat ik veel van de mensen waar ik toentertijd mee gamede, niet meer in mijn vriendenlijst heb staan. Deze ben ik nog steeds kwijt, een aantal heb ik terug kunnen vinden.. Dus als je dit leest en je denkt ooooh, dat is er gebeurd! Voeg me maar gewoon weer toe!

Wat heb ik nu geleerd? NOOIT klakkeloos op linkjes klikken die ik per email krijg!! Ik ben naast mijn Steam account best gehecht aan mijn Blizzard account, dus als ik een email krijg, dan ga ik wel gewoon naar de website toe in een vers geopende browser. Ik klik zelden op een linkje in mijn email als het gaat om bankrekeningen, creditcards of emailtjes van game-aanbieders als Steam en Blizzard.

Ben jij ook eens gehackt?

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.