Pokémon. Water Pokémon. Wie wil ze nou niet? Er zijn momenteel 121 water-types in omloop. En nee ik ga ze vandaag niet allemaal benoemen. Ik heb lijstjes gemaakt waar ik ze in heb verdeelt. Ook om jullie te laten zien dat er veel verschil zit in water Pokémon. De lijstjes zijn geheel naar mijn mening dus misschien anders zoals jullie het zouden invullen.

Ik start met de top 5 water Pokémon om verliefd op te worden.

img_politoed
5. Palitoed
Misschien niet de meest aantrekkelijkste of sterkste Pokémon. Hoe vaak zie je Palitoed nou eigenlijk? Ik vind zijn dansje helemaal geweldig. Zijn armen gestrekt, klappen en zingen *Palitoed, Palitoed* een goede vriend van mij en ik kwamen niet meer bij van het lachen. Palitoed is een Pokémon die je niet snel vergeet. Hij is een leuk en bijzonder exemplaar. Veel mensen kiezen voor een Poliwrath, die krijg je door Poliwhirl een waterstone te geven. Voor Politoed moet je Poliwhirl ruilen met een King’s Rock in zijn hand. Dit water type is 1.09m lang en weegt 33.9kg. Zijn uiterlijk vind ik op een kleine baby lijken omdat hij 2 rode wangetjes heeft en 1 plukje gekruld haar boven op zijn hoofd.

img_corsola
4. Corsola
Een roze Pokémon. Wie houdt er nou niet van roze? Bij Corsola denken veel mensen aan koraal en dat is goed want haar naam is ontstaan uit koraal. Coral en solar zijn de zon. Corsola is een water/steen type met een gewicht van 5 kg. De onderkant van deze Pokémon is wit. Ze heeft 4 poten en 2 armen, korte stompjes en 4 koraal takken op haar rug. Corsola’s shiny kleur is blauw.

img_spheal
3. Spheal
Deze water Pokémon is de eerste van 3 evoluties. Hij ziet er super schattig uit door zijn ronde vorm, korte vinnen en platte staart. De naam Spheal komt van sphere dat betekend bal vorm en seal dat is een marine schepsel. Van oorsprong is hij blauw maar zijn shiny kleur is roze, nog een reden om van hem te houden.

img_marill
2. Maril
Het liefste muisje uit de hele Pokédex. Altijd vrolijk, blauw van kleur en herkenbaar aan haar 2 ronde oren. Maril heeft haar naam te danken aan marine wat staat voor water gerelateerd en rill dat betekend een kleine rivier of beek. Haar ‘voor evolutie’ is Azurill en de ‘na evolutie’ Azumaril. Deze heeft nog steeds een muizen uiterlijk maar dan met konijnen oren. Maril’s shiny kleur is groen wat maakt haar minder aantrekkelijk maar nog net zo leuk!

img_piplup
1. Piplup
Een terechte nummer 1 als je het aan mij vraagt. We leren Piplup kennen vanaf het moment dat Dawn in de serie komt. Vanaf dat moment begint hun verhaal in de Sinnoh. Wat was ik een tijd jaloers op Dawn, ik wilde ook wel zo’n super schattige Piplup. Deze pinguïn Pokémon weegt 5.2kg en is bijna een halve meter groot. Zijn shiny kleur is glimmend licht blauw. Echt om van te houden.

Er is nog veel meer! Bij deze de top 5 sterkste water Pokémon.

img_milotic
5. Milotic
Milotic is een slangvormige Pokémon. Ze is zo’n 6.2 meter lang en weegt 162kg. Haar naam heeft ze te danken aan Venus de Milo wat staat voor de ware vorm van beauty en exotic exotisch. Miltoic heeft een sterke verdediging, dat mag ook wel voor zo’n grote slang. Deze Pokémon is gewild onder de trainers door de sterke aanvallen die je haar kunt leren als; Hydro Pump, Hyper Beam, Aqua Tail en Aqua Ring. De shiny kleuren van Milotic zijn lichtblauw en geel.

img_blastoise
4. Blastoise
Deze sterke water Pokémon is de tweede evolutie van Squirtle. Sinds X en Y kun je Blastoise zijn Mega evolutie geven. Dit doe je door hem Blastoisenite te geven. Echter kan je maar één Pokémon per wedstrijd een Mega evolutie geven. Sterke aanvallen zijn: Hydro pump, Skull Bash, Aqua Tail en Dark pulse. Zijn naam heeft hij te danken aan blast een explosie en tortoise lang reptiel met beschermend schild. Als shiny is hij roze met een groen schild.

img_empoleon
3. Empoleon
Dit is toch wel één van mijn favoriete Pokémons. Niet alleen omdat Piplup super schattig is maar omdat Empoleon sterk getraind kan worden. Hij heeft een hoge attack. Wat hem zo sterk maakt zijn niet allen de aanvallen maar ook de verschillende categorieën waar die aanvallen uit komen. Zo kan hij niet alleen water maar ook staal, vlieg, ijs, vecht, normaal, dark, ghost, grond, steen, en psychisch leren. Sterke aanvallen van Empoleon zijn: Drill peck, Hydro pump, Aqua Jet en Brine. Zijn shiny kleur is turkoois/blauw/groen.

img_kyogre
2. Kyogre
Dan zijn we al bij de legendarische Pokémons aangekomen uit dit rijtje. Eigenlijk wel een gedeelde eerste plek met Palkia als je het aan mij vraagt. Ik denk dat iedereen deze 4,5 meter grote en 352kg zware walvis wel kent. Kyogre zijn naam betekend kai Japans voor ‘oceaan’ en orca, orka. Wat hem zo sterk maakt is zijn basis status van een totaal van 670 waarvan 150 Sp. atk. is en 140 Sp. def. Ook voor Kyogre geldt dat Hydro Pump een sterke aanval voor hem is maar ook Dubbel Edge, Aqua Tail en Water Spout. Als je een shiny tegenkomt is die paars van kleur.

img_palkia
1. Palkia
Ik heb Palkia op 1 gezet omdat hij water/draak is en dus net iets sterker dan Kyogre. Het totaal basis status is bij Palkia ook hoger dan bij Kyogre. Zijn Sp. atk. en attack waarde zijn behoorlijk hoog. Palkia is 4.19m lang en weegt 336kg. Kun je het je voorstellen wat voor beest dat dan is? Zijn naam betekend kai Japans voor ‘oceaan’ en Pearl, Parel. Aqua Tail, Spacial Rend, Hydro Pump en Earth Power maken hem sterk. De shiny kleur van deze Pokémon is zacht rood.

Dan zijn er nog een aantal ‘freaks’ onder de Pokémon te vinden. De top 5 met het vreemdste uiterlijk.

img_omastar
5. Omastar
Op vijf dus het minst raar maar toch wel een beetje vreemd voor deze lijst, Omastar. Hij heeft tentakels uit zijn gezicht komen, zes tentakel armen, vier tanden, één schelp op z’n rug met spikes er op en een rare naam. Deze steen/water type is een fossiel Pokémon. Ik vind hem er gewoon raar uitzien, vandaar nummer vijf in deze lijst.

img_tentacruel
4 Tentacruel
Als je al een hekel hebt aan kwallen en dan deze Pokémon tegenkomt, komt je raarste nachtmerrie tot leven. Tentacruel is 1.60m lang. Een gemiddeld mens is 1.80m lang dus hij is iets kleiner maar nog steeds groot voor een kwal. Mocht je deze Pokémon willen broeden kost het 5.355 stappen. Vind ik dus niet de moeite waard. Maar wil je een snelle water Pokémon dan is hij wel geschikt.

img_slowking
3. Slokwing
Hij is niet lelijk maar wel raar. Zijn naam zegt eigenlijk al zijn betekenis. Slow, niet snel en king, koning. Wil je meer een Pokémon met hp en defence dan moet je voor hem kiezen. Ik vind Slowking er raar uitzien omdat hij recht op loopt net als een mens, om zijn nek draagt hij een soort zwarte pieten kraag en op zijn hoofd één rots met twee Vikings horens.

img_ludicolo
2. Ludicolo
Is het een aap? Is het een ei? Is het een dansende sombrero? Nee het is Ludicolo. Wat is deze Pokémon eigenlijk? Zijn voor evolutie is Lombre een aap met een lotus blad op zijn hoofd maar wat is Ludicolo? Ik vind hem op een dansende ei lijken met een sombrero hoed op en zijn handen lijken op de handschoenen van Mickey Mouse. Ludic, ludiek speels en colocynth, tropische plant die gelijk staat aan een watermeloen maar daar lijkt hij niet op! Vandaar Ludicolo in dit lijstje.

img_rotomwash
1. Rotom
Ja wat kan ik hier van zeggen. Ik kies jouw wasmachine want dat is wat hij is toch? Rotom is een Pokémon die verschillende vormen kan aannemen. Een magnetron, een wasmachine, een vriezer, een ventilator of een grasmaaier. Deze Pokémon vind ik nog raarder dan Ditto. Hoe kan een huis- tuin- en keuken-, apparaat vechten, zoveel vormen aannemen en verschillende types leren. Kom op dit is wel het raarste wat ik heb gezien.

Wat zijn jouw favoriete Water Pokémon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.