Na mijn Nintendo 2DS weer uit de la te hebben getoverd, was ik helemaal klaar voor de demo van Super Smash Bros. De release komt elke dag een stapje dichterbij en gelukkig is er voor de die hard fans een demo van Super Smash Bros te verkrijgen. Deze demo is te vinden in de Nintendo eShop en kost helemaal niks.

Het menu van Super Smash Bros kent zeven opties: Smash, online, zoek & smash, uitdagingen, extra’s, StreetPass en Wii U. In de demo heb je maar twee spelopties te kiezen, namelijk: Smash en Extra’s. In Smash kun je kiezen tussen solo of multiplayer.

In de demo zijn vijf karakters bespeelbaar; Mario, Link, Pikachu, Megaman en Dorpsbewoner. De Dorpsbewoner en Mega Man zijn nieuwe karakters in de game. Als je van team wisselt als Dorpsbewoner, verandert niet alleen je kleur maar ook de inwoner. Mario, Link en Mega Man krijgen een andere kleur van hun uiterlijk en Pikachu krijgt gekleurde accessoires.

img_supersmashbrosdemo_3

Net als bij Super Smash Bros Brawl kan je de computer mee laten spelen als tegenstander. De computer kent negen moeilijkheidsniveaus waarbij één makkelijk is en negen heel moeilijk, jij kunt dus bepalen hoe moeilijk je het jezelf maakt.

Niet alleen zijn er nieuwe karakters in de game, ook zijn er nieuwe voorwerpen in het spel. Zo is mijn beeldscherm al door meerdere honden afgelikt uit Nintendogs. Een andere voorwerp is de “bunny hood”. Deze zorgt voor een hogere springkracht en loopsnelheid. De game kent nog veel meer nieuwe items. Ik wil ze niet voor jullie verklappen, dus ontdek ze zelf maar!

img_supersmashbrosdemo_1

De demo is maar een klein deel van de game. Ik vond het jammer dat ik helemaal geen gebruiksaanwijzing over de knopjes kon vinden; hoe ik bijvoorbeeld een item op moest pakken et cetera. De opmaak van de game is precies hetzelfde als de voorgaande versie. Het is een vechtspel. Voor de nieuwe aspecten moeten we nog wachten tot 3 oktober want dan zal de release van Super Smash Bros 3DS plaats vinden.

Omdat ik ze niet kon vinden, help ik jullie ermee. De toetsen voor de game zijn:
Pijl omhoog: spring.
Pijl omlaag: bukken.
Pijl rechts: lopen naar rechts
Pijl links: lopen naar links
A knop: aanvallen, als je een item hebt opgepakt kan je die ook gebruiken met A
B knop: Speciale aanval
Y knop: super Smash aanval (alleen te gebruiken bij het super smash item).
R knop boven op: schild voor jezelf
Start: Pauzeren

img_supersmashbrosdemo_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.