De afgelopen tijd mocht ik mij vermaken met Toy Stunt Bike voor de 3DS. Dit is een game die voor een prikkie te koop is in de e-Shop van Nintendo en ideaal is om jezelf voor een aantal uurtjes zoet te houden.

Zelf had ik nog geen weet van deze game. Ik wist niet eens wat voor een soort spelletje ik ging spelen toen ik hem toegewezen kreeg. Maar zodra ik hem gedownload had wist ik waarom ik deze game mocht proberen. Toy Stunt Bike is namelijk een Trials clone en laat ik nou een groot fan zijn van deze serie.

Trials kwam jaren geleden uit voor de Xbox 360 en maakte dit jaar ook zijn debuut op de PlayStation consoles. Er verschenen in de tussentijd verschillende games die hier op leken voor op je telefoon maar voor zover ik weet is er nog niet zo’n soortgelijke game naar de 3DS gekomen.

Als je Trials niet gespeeld hebt snap je er tot nu toe natuurlijk nog helemaal niets van, dus hier komt de uitleg. Bij Toy Stunt Bike is het simpelweg de bedoeling om een crossmotor te besturen. Het is een platform game dus je rijdt de motor van links naar rechts. De besturing is super simpel. Met A geef je gas en met B rem je. Door middel van het pookje op je 3DS kun je jouw evenwicht bewaren. Leun je naar voren dan zul je salto’s maken zodra je in de lucht bent. Hang je ondersteboven terwijl je landt dan zul je crashen.

In ieder level zijn er drie manieren om punten te scoren. De eerste manier is door het verzamelen van alle vlaggen. Zodra je een vlag ziet en hier overheen rijdt is deze van jou. Als je binnen de aangegeven tijd het level uit rijdt krijg je ook extra punten. En als laatste kun je punten scoren door te stunten. Dit houdt in dat je met salto’s of wheelies extra punten krijgt.

Zodra je een level haalt worden er nieuwe levels vrij gespeeld. De eerste levels zijn redelijk makkelijk maar al snel wordt de moeilijkheidsgraad opgevoerd. Elk level heeft bepaalde save points zodat je niet het hele level overnieuw hoeft te doen. Maar als je gebruik maakt van deze save points loopt je tijd wel gewoon door. Dus om de verreisde tijd te rijden zul je het level in één keer moeten uitspelen.

Toy Stunt Bike is grafisch en technisch gezien niet te meten aan een Trials serie. Bij deze game gaat het niet om de echtheid van de motor of hoe een voertuig reageert op remmen of gas geven terwijl je in de lucht hangt. Toy Stunt Bike is dan ook een speelgoed cross motor en de levels zijn allemaal in en rondom het huis. Zo heb je levels waarbij je over een bureau moet rijden of door een toilet heen. Naast deze uitdagingen kun je ook de sadist bij jezelf naar boven halen. Het mannetje op de crossmotor kan namelijk op leuke en gruwelijke manieren crashen. Zo valt hij en krijgt hij een lading blokken op zijn hoofd of word hij gespietst door een potlood. Dit soort kleinigheidjes zorgen ervoor dat je af en toe die glimlach op je gezicht krijgt.

Deze game is heerlijk voor tussendoor of als je veel op reis bent. Je kunt immers niet altijd achter je console hangen. Er zit genoeg uitdaging in om je zeker zes uur te voorzien van gameplay. En na deze uren heb je vast nog niet alles binnen de juiste tijd gereden, laat staan alle vlaggetjes gevonden.


Didi’s Score
Gameplay: 6/10
Fun: 7/10
Levensduur: 7/10
Graphics: 5,5/10
Originaliteit: 6/10

Totaal volgens reviewer: 6,3

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.