Blizzard kennen we natuurlijk allemaal van games als Warcraft, World of Warcraft, Diablo en StarCraft. Blizzard is ook op dit moment bezig met Heroes of the Storm welke ik voor jullie heb mogen spelen.
Heroes of the Storm is een MOBA (multiplayer online battle arena) game. De game zal gratis zijn en is te spelen op de PC en Mac. In de game zullen al je favoriete karakters uit het Blizzarduniversum bijeen komen om samen met elkaar de strijd aan te gaan. Karakters als Illidan, Malfurion, Tyrael, Kerrigan, Nova, Raynor en vele anderen kun je allemaal als speelbaar karakter terugvinden in de game.


Elk karakter heeft zijn eigen specialiteiten. Er zijn vier klassen: Assassin, Warrior, Support en Specialist, zie het als DPS class, DPS class en Healer class. Specialists hebben zo hun eigen specifieke specialiteiten die andere classes niet hebben. Ik heb in de beta vooral met Jim Raynor (ranged, Assassin – Starcraft) en Barbarian (ook wel Sonya, melee, Warrior – Diablo) gespeeld. Voor de mensen die graag League of Legends, Infinite Crisis of Smite spelen zal het gamemechanisme veel vergelijkingen tonen. Wat ik persoonlijk erg leuk vind zijn de oneliners van de karakters die je speelt. Niet alleen de oneliners maar de tutorial zit ook vol met grapjes.

Elk karakter levelt in een spel. Je krijgt een waarschuwing wanneer je weer een nieuw talent unlocked, vaak krijg je de keuze tussen twee opties. Karakters kunnen zowel te voet als ter paard over de map rennen. Ter paard is uiteraard sneller maar je moet niet vergeten af te stappen in een gevecht. Ook is het verstandig te wachten tot er wat minions met je mee rennen. Vaak zijn dit groepjes van ongeveer 10 tot 15 poppetjes die de harde klappen opvangen maar daarmee ook bij bosjes neervallen. Elk karakter heeft een heroic ability, dit is een karakter gebonden ability die extra veel damage doet. Karakters als Arthas en Diablo himself zijn lang niet zo sterk als in hun eigen games. Je moet de informatie die je over een karakter hebt uit hun eigen game, op de looks na, dus eigenlijk loslaten.

Hoe werkt de game? De game speelt zich af in de Nexus. De Nexus verbindt alle universums (Diablo, Warcraft, Starcraft) met elkaar. Je komt terecht in de Nexus en springt door de Stormgate om in de gevechtsmappen te komen. Je speelt 5 tegen 5 matches. Je doel is de basis (Core) van het andere team te vernietigen. De Core word verdedigd door kanonnen en hekken die je eerst zal moeten vernietigen. Er zijn verschillende mappen waarop je kunt spelen. In de mappen zelf kun je ook nog verschillende doelstellingen halen zoals het verslaan van Mercenary Camps om zo een speciaal voordeel te krijgen voor je team. Ook kun je in de mappen bepaalde items verzamelen voor team boosts. Persoonlijk vond ik de mappen er allemaal erg leuk uit zien. Ze bestaan uit de bekende kleine paadjes die in “mist” gehuld zijn tot je dichtbij komt.

Je start te spelen met A.I. in je team tegen A.I. Daarna unlock je de game modus andere spelers en jij vs. A.I. Nadat je hierin hebt gewonnen unlock je spelers vs. spelers. Wanneer je je karakter in de game levelt unlock je over tijd meer dingen zoals hero talents en hero quests. Je levelt niet alleen je karakter in game maar ook je gehele team. In de hub vind je een chat en een “I am looking for party” window. In “I am looking for party” staan mensen die een “Invite to party” willen of “Request to join” voor een andere party willen. Het systeem werkt redelijk goed en teams worden op elkaar afgestemd.

Ik denk dat Heroes of the Storm het wel eens heel ver zou kunnen gaan schoppen als MOBA game. De game zal spelers van drie verschillende –al wat bekendere- games en nieuwe spelers aanspreken. Het rooster van speelbare karakters is op dit moment niet zo groot, maar in de toekomst kan dit met alle Blizzard universums uiteraard enorm uitgebreid worden. De graphics en complete look van de game zijn leuk en de mappen zitten goed in elkaar. De game is gemakkelijk onder de knie te krijgen.

Wat Blizzard waarschijnlijk wel tegen zich heeft is dat Heroes of the Storm wat.. Tja… Vriendelijker is dan de andere MOBA games die er op de markt zijn. Ik zou bijna zeggen te gemakkelijk voor ervaren MOBA spelers. Het competitieve van teamstrijd binnen je eigen team heeft de game niet. Alle spelers levelen tegelijk met het team. Er is geen shop en er zijn geen speciale items die je kunt krijgen, iets waar andere MOBA games wel de mogelijkheid in geven. Enfin, als niet ervaren MOBA speler ben ik erg enthousiast over Heroes of the Storm, en wanneer de game uit komt (release datum is nog onbekend) zal ik zeker weer te vinden zijn in de Nexus.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.