Vandaag is het Verantwoordingsdag. Wat heeft dat met gamen te maken? Veel natuurlijk, want bij gamen heb je natuurlijk een aantal verantwoordingen voor je lichaam. Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet voor verantwoord gamen.Tip 1: Je houdingZorg dat je altijd rechtop zit met je arm in een rechte hoek bij gebruik van toetsenbord of muis, dit om te voorkomen dat je rug, nek, arm en schouderklachten krijgt. Neem ook af en toe een break met gamen, even lopen of wat anders doen. In een artikel van Patricia over RSI vind je heel veel tips en informatie over deze aandoening. Tip 2: Je ogenHeb je een bril of lenzen? Zet deze op als je achter de pc kruipt! Je ogen heb je nog lang nodig. Lensgebruikers kunnen af en toe een druppel vloeistof of hiervoor geschikte druppels in hun oog doen, zodat ze niet te droog worden. Zorg ook dat je beeldscherm op een goede afstand van je af staat. Er met je neus bovenop zitten is niet goed!


Tip 3: VoedingEet en drink gezond! Achter de pc hebben gamers nog wel eens de neiging om te gaan snacken en snaaien. Drink liever water of thee in plaats van frisdranken of koffie. Gebruik eventueel cafeïne vrije koffie, je pc trekt al genoeg adrenaline uit je lichaam. Wist je dat energiedrank onwijs slecht voor je is? Je blijft er wel wakker van en het is wellicht lekker zoet, maar er zitten heel veel suikers en stoffen in wat niet goed is voor je lichaam. Wil je wat eten achter de pc? Kies voor gezonde snacks zoals tomaatjes of mini paprika’s, komkommer. Ga je een zak chips open trekken, dan kom je er vaak achter dat hij onbewust leeg is. Wil je wel iets lekkers snoepen? Neem dan een kommetje mee in plaats van een hele verpakking want op = op.

Tip 4: Frisse luchtVergeet je niet elke dag je kamer een uurtje te luchten voor nieuwe zuurstof? Door je pc kan je slaapkamer muf gaan ruiken en stoffig worden. Ventileer de ruimte waar je pc staat dagelijks en zet eens een raam open. In de winter natuurlijk wat koud, maar een raam kun je ook open zetten als je naar school of naar je werk gaat. Tip 5: NachtrustHoud er rekening mee dat als je net voor het slapen gaan een spannende game speelt, dit doorwerkt. Om goed in slaap te kunnen vallen is het verstandig om eerder te stoppen met gamen als dat je naar bed gaat. Lees bijvoorbeeld een half uurtje een boek of tijdschrift voor je een poging doet naar dromenland te vertrekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.