Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het 3-op-een-rij spel Aquitania.
In Aquitania ontdek je vele locaties waar je leuke en vlotte 3-op-een-rij levels kunt spelen. In het eerste level bij een magische boom in Aquitania zal je een bijzondere ring van de prinses moeten repareren. De stukken zitten overal in het level tussen de tegels in en kunnen alleen vrij gespeeld worden wanneer ze de bodem van het level raken. Voordat het eerste fragment van de ring in het level zal verschijnen krijg je een korte uitleg van het spel. Het is de bedoeling dat je drie dezelfde tegels naast elkaar kan schuiven. Wanneer er drie of meer tegels op een rij zijn zullen ze verdwijnen en komen er nieuwe tegels bij.

Sommige tegels hebben een blauwe kleur, wat betekend dat die tegels verwijderd moeten worden om het level uit te spelen. De tegels verdwijnen wanneer er een combinatie van drie of meer tegels op gemaakt wordt. Naast de blauwe tegels zijn er ook tegels met bijvoorbeeld een hamer erop, die te maken hebben met een bonus die je kan helpen het level op te lossen. Wanneer je veel combinaties met de hamers maakt zal de hamerbonus gevuld worden. Als de hamerbonus vol is kan je die gebruiken om een willekeurige tegel in het spel kapot te slaan. Dit kan goed van pas komen als je nog een blauwe tegel in beeld hebt en het lukt je niet om een combinatie hiermee te maken.

Af en toe zal er in het level een bom verschijnen. De bom kan je gebruiken om 9 tegels kapot te maken rondom de bom, hiervoor moet je de bom laten schuiven met een willekeurige andere tegel. De bom kan het ervoor zorgen dat het level sneller voltooid is, dus als er één verschijnt moet je er snel bij zijn voordat de bom weer verdwijnt. Bij ieder level is een tijdslimiet, als je binnen de tijd het level voltooid krijg je bonuspunten waar je nieuwe bonusfuncties mee kan kopen. Alsof blauwe tegels en bonusfuncties allemaal nog niet genoeg zijn, komen er steeds meer uitdagingen bij! Zo zal je uiteindelijk met veel meer problemen te maken krijgen zoals kettingen boven tegels die je moet breken voordat je die tegels mag gebruiken. Dit alles zorgt ervoor dat het langer duurt voordat een level voltooid is, het meer moeite kost om alle blauwe tegels kapot te maken en dus ook moeilijker om het level binnen de tijd af te maken. Durf jij alle uitdaging aan om de spullen van de prinses te repareren en de omgeving van Aquitania al spelenderwijs te ontdekken?

Conclusie:Aquitania is een vrolijk 3-op-een-rij spel die zich afspeelt in de wondere wereld van Aquitania. Het spel neemt je met korte uitleg stap voor stap dieper mee in het avontuur en de vele uitdagingen die Aquitania heeft. De luchtige verhaallijn zorgt ervoor dat de aandacht bij de speelwijze houdt. Aquitania heeft vrolijke muziekjes en de vele uitdagingen die het spel voor je in petto heeft zal je bezig blijven houden! Ben jij toe aan wat avontuur in de bijzondere wereld die Aquitania heet?Aquitania is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.