Tussen alle shooters van dit najaar zit nog een pareltje wat je echt niet mag missen. En dit pareltje is zwart met een cape en gaat door het leven als Batman. Wat is dit een goede game.

Laat ik deze review beginnen met een verontschuldiging, sorry Batman dat ik nooit interesse in je heb gehad. Sorry dat ik mannen in kostuums uit stripboeken nooit heb gewaardeerd. Maar wat ben ik je dankbaar Batman, dankbaar voor het openen van mijn ogen. Wat hebben we samen een plezier gehad. Urenlang liepen en vlogen we door Arkham City, samen hebben we aan torens gehangen en boven op gebouwen gezeten. Je hebt me de hele stad laten zien, al je vijanden heb ik ontmoet en je partners heb ik leren kennen alsof ze mij al jaren hielpen. Samen hebben we Arkham City weer net een beetje veiliger gemaakt.

Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar zo voelde het wel. Vanaf het moment dat ik het schijfje van Batman in mijn Xbox 360 stopte moest ik het door blijven spelen. Zodra de game opstart zie je hoe mooi deze grafisch is. Zorg er wel voor dat als je de Catwomen code hebt je deze direct invoert in je game, want dat maakt je verhaallijn compleet. Dit is iets waar ik niet zo van houd. Ik snap dat het het doorverkopen tegengaat, maar ik installeerde de code later waardoor ik de eerste twee missies met Catwomen al had gemist. Deze kun je herspelen, maar dan natuurlijk niet meer in de volgorde zoals het bedoeld was.

Je wordt direct in de game gedropt. Er wordt geen uitleg gegeven, maar je kunt er voor kiezen om de hints aan te zetten. Dit klinkt vervelend maar dat is het absoluut niet. Doordat je zo snel in het spel zit is er al een lekker tempo opgebouwd. Want zeg nou zelf: er is niets vervelender als een game waar je het begin niet door komt, doordat het traag is of vol tutorials zit. Bij Batman is het zo dat door een aantal inleidende filmpjes en gevechten je direct de basis skills al onder de knie hebt. Over het verhaal van Batman Arkham city ga ik je niet te veel vertellen, maar Joker is zeker je grootste tegen stander en jij moet er voor zorgen dat Arkham City niet in de verkeerde handen valt. Dit doe je door middel van missies waarbij behoorlijk veel vecht partijen komen kijken. Zodra je ergens op de grond neerkomt zullen er groepen criminelen op je af komen die jou graag een kopje kleiner maken. Gelukkig kan Batman erg goed vechten en door middel van verschillende knoppen combinaties kun je toffe moves maken. Elke keer zodra je de laatste man die je aanvalt neerslaat krijg je een filmpje met de treffende slag- of wurgpoging te zien. Dit is iets wat ik ontzettend fijn vond omdat je zo weet dat de kust voorlopig veilig is. Je hoeft nu dus niet meer om je heen te kijken of er nog meer vijanden in de buurt zijn.

Arkham City is niet de grootste game wereld die er is, maar je kunt wel overal heen. Eigenlijk is de wereld groter dan je op eerste oog denkt, Batman hoeft natuurlijk niet op de grond te blijven dus de wereld is ook omhoog gewerkt. Van torens tot billboards en er staat zelfs een reuzenrad. In de stad is het altijd donker, maar dat hoort natuurlijk bij het sfeertje en hierdoor is vooral Jokers gedeelte fantastisch verlicht met allemaal gekleurde en knipperende lampjes. En als je voor de zoveelste keer weer een rondje door Arkham City zweeft ontdek je nog steeds nieuwe dingen, van riddler trophies tot leuke affiches aan de muur.

Batman Arkham City is een game waar je uren, maar dan ook uren mee zoet bent. Ik heb na 22 uur de verhaallijn en een aantal side missies uit gespeeld, maar toen zat ik op nog maar 40% van de volledige game. En zodra de verhaallijn afgelopen is kun je op jacht naar alle trophies van de riddler, alle camera’s in de stad of je uitleven op de vlieg trainingen. Mocht je nu na dit alles nog denken dat je niet genoeg te doen hebt, dan kun je buiten de game om ook gewoon keihard vechten en kijken hoe hoge combo je kunt maken of hoeveel punten je kunt scoren voordat je het lootje legt.

Voor mij hoort Batman nu al thuis in het top vijf lijstje van dit jaar. Als een game je zo erg grijpt terwijl je niets met de films of stripboeken hebt, is dat toch wel een prestatie. Ik zou zeggen: of je nu wel of niet van mannen in kostuums houdt, ga deze spelen of probeer hem op zijn minst en dan zul je zien wat ik bedoel.Algemene informatie:Ontwikkelaar: Rocksteady StudiosUitgever: Warner Bros. Interactive EntertainmentPlatform: PC, Xbox 360, PlayStation 3Rating: 16+ Gameplay: 9,5/10 Fun: 9/10 Levensduur: 9/10 Graphics: 9/10 Originaliteit: 8,5/10 Totaalscore volgens reviewer: 9

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.