De al wat bekendere Kinectimals katachtigen zijn nu uitgebreid met beertjes. Dit is een echt spel voor jou als je houdt van dieren en dieren verzorgen. Samen kun je trucs en spelletjes doen. Ook moet je tegen hem kunnen praten, maar dat is mij helaas nog niet gelukt.Beginnen:Als je begint met Kinectimals mag je zelf kiezen of je met de katten of de beren wilt spelen. Beide zitten namelijk in deze versie van Kinectimals. Ik heb natuurlijk gekozen voor de nieuwe beren. Waar mag je uit kiezen? Nou, een roodbruine, grizzly-, ijs-, panda- of een zwarte beer. Ik ben lekker aan de slag gegaan met een pandabeertje.

Daarna ga je je beertje een naam geven. Deze moet je gewoon inspreken. Dit was mijn grootste ramp. Ik weet niet hoe en of mijn Kinect microfoon is ingesteld, maar ik heb verschillende namen geprobeerd voor ik het voor elkaar kreeg dat hij een naam had. Ook weet ik helaas niet zeker of hij nu een naam heeft…..Spelen:Als je eenmaal onderweg bent duik je in het verhaal verteld door Lina, een ja, een wat….. Een soort vossen fee..? Natuurlijk onderbroken door verschillende momenten om lekker te spelen en nieuwe trucs te leren. Twee van de spelletjes zijn jongleren en boomklimmen. Jongleren is erg leuk, dan is het net of je in je huiskamer staat te tennissen. Je begint met balletjes over gooien. Als het goed gaat krijg je een uitdaging, speel 7 keer over, speel 15 keer over en later ook 20 of 30 keer over gooien zonder je bal te laten vallen. Hoe meer je speelt, hoe meer ervaring je krijgt in je balkje bovenin. Hoe meer ervaring, hoe verder je mag naar nieuwe delen in je verhaal.

Heb je geen zin om over te gooien met ballen? Ook goed hoor, je kan andere speeltjes vrijspelen door veel te oefenen. Zo heb ik al plastic kippen en dikke varkentjes. Ook met boomklimmen kun je ervaring verdienen. Deze is wel moeilijker, je beweegt je armen op en neer alsof je echt zelf zijn pootjes bent. Ik vond dit spelletje soms slecht reageren. Je moet draaien als je langs een tak moet door opzij te stappen, maar dan gaat hij niet of zo langzaam dat het je tijd en punten kost.

Trucjes doen daarentegen is super grappig. Voor je het weet lig je op je rug op de grond van je kamer zodat je panda dood gaat liggen. Sla op je knieën om hem te laten zitten of draai een rondje en hij doet je gelijk na. Na al dat spelen is hij soms behoorlijk vies trouwens,bah. Heb je schat gegraven? Dan is je half witte panda helemaal bruin. Ook dan kun je naar je menu om een borstel te pakken en hem lekker schoon te maken. Hij geniet ervan. Grafisch:Ik moet zeggen, ik speel op een oude analoge tv, maar ik vind Kinectimals er hartstikke mooi uitzien. De beren hebben echt haartjes en de schaduwen spelen mee met je hyperactieve beestje. Het meeste speel je in en op het gras, wat echt geweldig meebeweegt en alle kleuren groen heeft die je kunt bedenken. Mijn mening:Echt een geweldig gezellig spelletje. Ik heb erg kunnen lachen om de rare bewegingen die ik heb gedaan om trucs te doen met mijn pandabeertje. Wat is mijn reactievermogen soms slecht zeg hahahha. Jongleren begon vreselijk voor mij. Voor alle liefhebbers van de originele game is dit een leuke aanvulling. De beren hebben een eigen eiland en een eigen verhaal.Extra:Voor de eigenaren van de originele Kinectimals kost de beren uitbreiding op de Xbox Marketplace 1200 punten.Score:Gameplay: 7/10Fun: 7/10Levensduur: 7/10Graphics: 8/10Originaliteit: 7/10Totaal: 7,2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.