Sara en Jim besluiten aan de drukte van het alledaagse leven te ontsnappen en gaan op vakantie naar een rustig eiland. Een eiland waar geen boerderijen zijn. Dit brengt Sara op een idee, waarom daar geen boerderij beginnen?In Ranch Rush speel je het spel als Sara. Je gaat een boerderij runnen die steeds groter en groter wordt. Je begint klein, met een aantal planten en bloemen maar de aanvraag voor nieuwe dingen wordt steeds groter. Hoe verder je komt in het spel, hoe meer dingen je kunt maken en verkopen. Zo kun je op een gegeven moment melk van geiten verkopen. Maar de melk kun je ook weer gebruiken om ijsjes van te maken. Zo zul je op een gegeven moment met elk product wat je verbouwd weer wat anders kunnen maken. De tijd is snel, dus je moet een zo goed mogelijk systeem bedenken om alles op tijd af te krijgen en de klanten gelukkig te maken.

Elke dag krijg je een nieuwe opdracht van een klant. Die wil bijvoorbeeld 20 bloemen, 5 kokosnoten en 10 ijsjes. Nou dan ga je dus proberen om dat allemaal bij elkaar te krijgen. Maar de bloemen moeten eerst groeien en hebben water nodig. De kokosnoten moeten nog uit de bomen gehaald worden. En voor de ijsjes heb je verschillende ingrediënten nodig die je eerst moet maken. Je hebt een bakje waar je de spullen in kunt verzamelen, en als je het bakje gevuld hebt breng je het naar het schuurtje. Pas als ze spullen in het schuurtje liggen is de opdracht voltooid en heb je dat level gehaald. Elke dag is anders, dus je weet niet van te voren wat je die dag moet gaan maken voor een klant.Op zaterdag heb je altijd een megasale en kan je met de producten die je hebt gemaakt extra geld verdienen. Elke zondag is een momentje van rust en ga je lekker met je bootje dobberen en vissen. Het vissen is eigenlijk helemaal niet rustgevend, want je wil natuurlijk zo snel mogelijk de grootste vissen kunnen vangen! Met het vissen krijg je speciale munten die je uit kan geven om je eilandje te kunnen decoreren.

Je kunt het spel op 3 verschillende niveaus spelen, dus zo moeilijk of makkelijk als je zelf wilt. Ook kun je nog trofeeën verdienen! Heb je bijvoorbeeld een bepaald aantal geiten gemolken, dan krijg je daar een trofee voor!Het spel is eigenlijk best simpel, maar af en toe ook best moeilijk! Ik heb sommige levels echt een paar keer over moeten doen voordat het me lukte om alles bij elkaar te krijgen. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt. En zeker als je 10 verschillende dingen op tijd bij elkaar moet krijgen moet je echt plannen hoe je dat gaat doen. Want het ene is sneller klaar dan het andere en als er dan ook nog een machine kapot gaat, dan is het helemaal lastig.

Wat ik wel een beetje jammer vond is dat het wel aardig hetzelfde blijft. Ook al moet je elke keer andere dingen klaar maken voor een klant, zeker in het begin zijn de opdrachten wel vaak aardig hetzelfde. Dat kan op een gegeven moment wel gaan vervelen, zeker als een level op een gegeven moment niet lukt.- Gameplay: 7/10- Fun: 7/10- Levensduur: 6/10- Graphics: 6/10- Geluid: 6/10- Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 6,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.