Naast vette games checken komen velen (mannen) ook vaak naar game-evenementen om het vrouwelijk ‘schoon’ te bewonderen. Ik weet niet hoe vaak ik gamers wel niet foto’s heb zien nemen van de boothbabes. Enfin, de vrouwen mogen dan wel schoon zijn maar gamen ze nou eigenlijk ook? Female-Gamers gaat op pad. In het totaal heb ik 9 boothbabes geïnterviewd.
Sophie
Sophie staat bij de Xbox360 stand Forza te promoten. Zelf gamet ze niet echt, enkel af en toe een casual spelletje. Het leuke aan boothbabe zijn vindt ze het promoten van producten. Volgens haar is de sfeer van het game-evenement gezellig en zijn de bezoekers enthousiast. Wel heeft ze een beetje een sterotype beeld van gamers; wanneer ze aan gamers denkt, denkt ze aan iemand die zodra hij/zij thuiskomt meteen achter zijn/haar computer duikt.

Stacey
Stacey staat voornamelijk bij de Ubisoft stand en promote Assassin’s Creed II. Ze speelt zelf geen Assassin’s Creed, maar geniet wel zo nu en dan van een lekker potje Call of Duty o.i.d. Daarnaast doen ook de casual games het goed bij haar. Wanneer Stacey aan gamers denkt, denkt ook zij al snel aan het Computer-Nerd stereotype, al is haar vriend zelf ook een gamer.

Eline
Eline staat bij de THQ stand en heeft een grappige duivelachtige outfit aan. Ook zij speelt af en toe wel eens een casual game, waaronder Mario Kart en Guitar Hero. Eline denkt niet echt aan een stereotype gamer, volgens haar zijn alle gamers verschillend.

Marie
Marie staat samen met een andere vrouw bij de 2K Games stand Borderlands te promoten. Ze gamet zelf niet, maar vindt het wel super leuk om op een game-evenement te staan. Ze vindt de aankleding van het evenement er goed uitzien, vindt het leuk dat er verschillende stands zijn en vindt het juist schattig dat jongens met haar op de foto willen. Ze heeft geen stereotype beeld van gamers, mede dankzij haar gamende broertjes die dus totaal geen nerds zijn. Ze heeft haar broertjes echter nog niet verteld dat ze op een game-evenement staat mooi te wezen.

Allana
Ook Allana staat samen met twee andere vrouwen bij een stand te promoten (Playlogic Stand). Haar kleding is echter wel erg over de top. Om het maar even netjes te houden; haar billen hadden wel wat meer bedekt mogen worden (misschien is het beter als je ‘wat meer’ opvat als ‘veel meer’). Allana gamet niet. Ze heeft al gestaan op andere evenementen en vindt dat de bezoekers van Firstlook socialer zijn dan die op andere evenementen.

Rowan
Rowan staat bij de SEGA stand en gamet zelf niet. Ze is hier dankzij een modellenbureau, net als de meeste boothbabes. Het is haar eerste evenement en ze vindt het een leuke ervaring, maar wel erg lawaaierig. Logisch, als je vlakbij die herriemakende DJ Hero-stand staat. Rowan geeft wel toe dat een game-evenement eigenlijk niet echt haar ding is.

Karlijn
Karlijn is aanwezig op de Xbox360 stand. Ze is niet echt een gamer, maar vindt het wel leuk om zo nu en dan een spel op de Wii te spelen of op haar oldschool Nintendo 8-bit. Ze vind Super Paper Mario echt helemaal super. Het valt haar op dat, in vergelijking met andere evenementen, er veel mannen naar Firstlook komen.

Vanity en Cindy
Boothbabes van de Gamekings mogen natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Daarom heb ik Vanity en Cindy een paar vragen gesteld. Beide meiden spelen zo nu en dan wel eens een game. Vanity gaat graag aan de slag met Guitar Hero en Crash Bandicoot. Cindy gaat toch liever de casual kant op met games als Mario en Wii Sports.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.