Eerder al hebben we bericht dat ontwikkelaars en grote bedrijven als CD Projekt RED, Sony, Microsoft, Ubisoft en Riot Games zich inzetten in de strijd tegen het Coronavirus, door middel van een grote donatie of het verspreiden van educatieve content. Ontwikkelaar Bethesda gooit zich nu ook in de strijd en doneert een miljoen dollar aan steunfondsen, in het kader van het virus.

In een bericht op de officiële Bethesda-website geeft het bedrijf aan dat Bethesda Softworks en ZeniMax Media meer willen doen dan alleen de thuiszittenden met elkaar te verbinden door games en entertainment te bieden.

Om de impact van deze enorme gezondheidscrisis tegen te gaan, heeft het bedrijf besloten te helpen door middel van donaties aan een reeks internationale en lokale goede doelen die rechtstreeks betrokken zijn bij de hulpverlening van COVID-19. Bethesda is daarbij van plan om in totaal een miljoen dollar te doneren aan verschillende hulporganisaties. Zo wordt er $500.000,- gedoneerd aan Direct Relief, een liefdadigheidsinstelling die direct betrokken is in de strijd tegen het virus en zich inzet voor het verstrekken van beschermende uitrusting aan zorgverleners. $250.000,- zal worden gedoneerd aan UNICEF, die samenwerken met eerstehulpverleners over de hele wereld om kinderen en hun families te beschermen. De overige $250.000,- wordt gedoneerd aan een lokaal COVID-19 steunfonds, dat direct in verbinding staat met de gemeenschap waar Bethesda zich in bevindt. Denk aan individuele gamestudio’s en internationale kantoren.

Op deze manier zet Bethesda zich globaal in voor de strijd tegen het Coronavirus. Daarnaast zal het bedrijf ook blijven kijken naar verschillende manieren om spelers te verbinden met elkaar, door middel van hun #BethesdaAtHome campagne. Werknemers zullen vanuit hun thuiskantoren streamen via Twitch en hiermee spelers ook de mogelijkheid geven om de genoemde fondsen te steunen.

Meer informatie over dit goede initiatief is te vinden op de website van Bethesda.

© BETHESDA SOFTWORKS / ZENIMAX

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.