Eerder al voegde Microsoft tijdelijk educatieve content toe aan de populaire bouwgame Minecraft en nu lijkt Ubisoft dit voorbeeld te volgen. De uitgever heeft namelijk een gratis digitaal lespakket gecreëerd, dat helemaal in het teken staat van het Oude Griekenland. Het lespakket is gericht aan leerkrachten en ouders, en is beschikbaar als hulpmiddel voor het lesgeven op afstand. De eerste digitale geschiedenisles van het lespakket, dat gaat over de Minoïsche samenleving, is nu gratis beschikbaar en bevat in totaal vijf lessen. Periodiek worden hier de komende tijd nieuwe digitale lessen aan toegevoegd.

Het digitale lespakket is opgesteld in samenwerking met Michaël De Borre, een geschiedenisleraar van de Go! Middenschool te Geaardsbergen, in België. Leerlingen in groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs kunnen door middel van het lespakket op een leuke en interactieve manier deze geschiedenisles volgen vanuit thuis.

Er zijn twee manieren om dit lespakket aan te bieden. De lessen kunnen gegeven worden in combinatie met de Discovery Tour: Ancient Greece, wat een gratis update is voor Assassin’s Creed Odyssey, maar ook aan de hand van een YouTube-filmpjes. In het lespakket wordt namelijk doorgelinkt naar YouTube-filmpjes, dus het is niet per se vereist om over de game te beschikken. Het maakt het natuurlijk wel makkelijker. De Discovery Tour is daarnaast ook los aan te schaffen voor PC.

Elke les is als volgt opgebouwd: de leerling begint de les door een specifieke tour te volgen met gebruik van de interactieve Discovery Tour: Ancient Greece of een gratis YouTube-video rond dezelfde content. Vervolgens krijgt de leerling enkele opdrachten en wordt de les afgesloten met een korte test. De juiste antwoorden op alle vragen kunnen geraadpleegd worden via de lerarenversie van de digitale les. 

De eerste les van het digitale lespakket, inclusief instructies en antwoorden op de test, is hier te downloaden.

Discovery Tour: Ancient Greece is reeds verkrijgbaar voor PC, of als onderdeel van Assassin’s Creed Odyssey voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

© UBISOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.