Het ziet er naar uit dat Gears Tactics, de nieuwe game uit de Gears of War-franchise, zich niet laat tegenhouden door het Coronavirus. Sterker nog, Microsoft heeft bekendgemaakt dat de PC-versie van de game inmiddels de gouden status heeft bereikt in het ontwikkelingsproces. Dat betekent dat het ontwikkelen is afgerond en dat de verdere werkzaamheden in gang kunnen worden gezet, om de game deze maand nog uit te geven. De wereldwijde releasedatum staat namelijk gepland voor 28 april.

Gears Tactics, dat ontwikkeld wordt door The Coalition en Splash Damage, is een tactische shooter dat vergelijkbaar is met games als XCOM.  Vanuit een isometrisch perspectief stuur je jouw COG-soldaten aan en er is sprake van een turn-based-gameplay. Spelers, die in de huid kruipen van soldaat Gabe Diaz, krijgen ook de mogelijkheid om zowel de uitrusting als wapens van je soldaten geheel naar smaak te customizen. Uiteraard kunnen we de lompe actie, zoals we die gewend zijn uit de Gears-games, ook verwachten in de game, alsook enorme eindbazen.

Uniek aan Gears Tactics is, dat de game volledig ontwikkeld is voor de PC. De release op 28 april zal dan ook exclusief via Steam zijn, Windows 10 en Xbox Game Pass PC. Het uiteindelijk doel van de ontwikkelaars, is om een game af te leveren die volledig geoptimaliseerd is voor diverse PC’s. Dat houdt in dat Gears Tactics er geweldig uit moet gaan zijn op high-end game PC’s, maar ook prima speelbaar moet zijn op bijvoorbeeld laptops en minder krachtige systemen. Hiervoor hebben de ontwikkelaars nauw samengewerkt met Intel.

Gears Tactics zal uiteindelijk ook op console worden uitgebracht. Volgens The Coalition ligt de Xbox-versie namelijk nog steeds op schema voor een release eind 2020. Dit zal naar verwachting voor zowel de Xbox One als de nieuwe Xbox Series X zijn.

Bekijk hier de trailer van Gears Tactics:

© MICROSOFT / THE COALITION / SPLASH DAMAGE

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.