Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn onder andere bijna alle scholen in de wereld inmiddels gesloten. Gevolg hiervan is, dat kinderen nu thuiszitten en dat ouders de scholing van hun kinderen moet overzien. Om ouders een handje te helpen, heeft Microsoft besloten om tijdelijk educatieve content toe te voegen aan de immens populaire game Minecraft.

Microsoft maakte dit bekend door middel van een blogpost op hun website. Het hoofd van Xbox, Phil Spencer, neemt hier het woord en schrijft over de impact die de COVID-19-pandemie heeft op de levens van mensen over de hele wereld, en hoe dat ons dagelijks leven beïnvloed heeft. Het team van Microsoft voelde zich geroepen en vroeg zich af wat zij konden doen om mensen te steunen in deze bizarre tijd. Spencer geeft aan dat het voor hem het belangrijkst is om te onthouden dat we dit allemaal samen doormaken en moeten leren. Hij gaat verder ook in op hoe hij ervan overtuigd is dat gaming een unieke kracht bezit, om mensen bij elkaar te brengen, te vermaken, te inspireren en te verbinden. Helemaal in een moeilijke tijd als deze, blijkt niets minder waar. Velen proberen door middel van games, in contact te blijven met hun vrienden en zo toch ook sociale afstand te bewaren, waartoe we nu verplicht zijn.

Om een balans te vinden tussen het op afstand leren en het maken van plezier, is een lastige opgave, maar Microsoft heeft daar iets op gevonden. Zij hebben dan ook een nieuwe categorie aan de Minecraft Marketplace toegevoegd dat volledig in de ban staat van educatie. De educatieve content is gratis te downloaden voor spelers en ouders.

In samenwerking met NASA, is het mogelijk voor spelers om het Internationale Space Station te ontdekken en kunnen zij, met behulp van een robot, onder andere leren om te coderen. Daarnaast kunnen spelers ook beroemde oriëntatiepunten in Washington D.C. bezoeken en 3D fractals bouwen. Verder kunnen spelers ook een indruk krijgen hoe het is om een zeebioloog te zijn en bevatten de werelden in de game leerplannen, zoals activiteiten rondom creatief schrijven, bouw-uitdagingen en lastige puzzels. Dit is echter maar een greep uit wat er allemaal te ontdekken en te leren valt.

Spencer geeft aan in de blogpost dat het voor Microsoft een topprioriteit is geworden om iedereen zich veilig te laten voelen in de online wereld. Dat is ook de reden waarom ze de game hebben voorzien van familie-instellingen, zodat ouders schermtijdlimieten kunnen instellen, content kunnen filteren en de communicatie-instellingen zo instellen dat ze geschikt zijn voor de hele familie. Volgens Spencer kan dit juist voor een goede balans zorgen tussen, gamen, offline schoolwerk en andere verantwoordelijkheden.

De nieuw toegevoegde educatieve content is vanaf nu gratis te downloaden via de Minecraft Marketplace en zal beschikbaar zijn tot en met 30 juni.

Minecraft is reeds uitgebracht op PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android en iOS.

© MICROSOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.