De Indie-World Presentatie van 17 maart had een behoorlijk stuiter-gehalte. Persoonlijk hoogtepunt: het fantastische bordspel Wingspan krijgt een digitale versie op de Nintendo Switch!

Er waren natuurlijk wel meer hoogtepunten in de Indie-World Presentatie, waaronder The Last Campfire, Moving Out en Summer of Mara. Maar… deze had ik absoluut niet aan zien komen: een Nintendo Switch- versie van Wingspan! Nu gebeurt het de laatste tijd vaker dat spellen die oorspronkelijk uitgebracht zijn om op tafel te leggen en hier als gezelschap om heen te gaan zitten een digitale versie krijgen (denk aan Pandemic, maar natuurlijk ook het klassieke Monopoly of Trivial Pursuit). Digitaal scheelt het natuurlijk wel een berg aan speelmateriaal dat klaargelegd dient te worden, maar dat is juist ook de charme voor een bordspel. Digitaal pak je het er even lekker snel bij om vlug een potje te spelen.

Voor diegene die nu denken van Wingspan? Immers werd er maar een hele korte sneak peak getoond tijdens de presentatie. Wingspan is award-winnend bordspel van Elizabeth Hargrave en mateloos populair. Onlangs heb ook ik mij gewaagd aan dit bordspel en ik ben zeer onder de indruk. Het is een kaartspel vol met vogels voor maximaal vijf spelers (ook is er een solo-spel mogelijk). Iedere vogel in één van je drie habitats vormt een kettingreactie van krachtige combinaties. Wel geldt hier dat de beste vogels winnen! Mocht je een keer in de gelegenheid zijn raad ik ten zeerste aan om de bordspel-versie zeker een keer uit te proberen. Uiteraard kun je er van uitgaan dat de digitale versie nét iets anders is, waaronder dat de honderden vogels geanimeerd zijn en échte vogelgeluiden bevatten. Genieten toch wanneer de vogeltjes buiten weer vrolijk fluiten.

Wingspan daalt neer op de Nintendo Switch wanneer de vogels weer naar ons gebied trekken, oftewel in de Lente van 2020. Een precieze datum en kostprijs is er helaas nog niet. Meer een PC-gamer? Ook dan is er goed nieuws, want Wingspan zal haar vleugels ook op Steam uitslaan.

© Copyright 2020 Monster Couch sp. z o.o.Wingspan is a trademark of Stonemaier LLC. All Rights Reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.