Uit een rapportage van nieuwsorganisatie The Wrap, is gebleken dat de ontwikkelaar Riot Games in totaal een bedrag van 1,5 miljoen dollar gedoneerd heeft aan Coronahulp. Het is een samengesteld bedrag van de oprichters Brandon Beck en Marc Merrill, en het bedrijf zelf. Daarnaast zal ook een gedeelte van het bedrag naar voedselbanken gaan.

Eric Garcetti, burgemeester van Los Angeles, heeft in een persconferentie gezegd dat ze maar boffen met industrieën in LA, die niet alleen bijdragen aan de economie van de stad, maar ook aan de economie van de hele wereld. De gamewereld is één van die industrieën en Riot Games is één van de koplopers binnen de de game-industrie.

Riot Games geeft aan dat het bedrag van 1,5 miljoen dollar bestaat uit donaties van zowel het bedrijf zelf, als de individuele oprichters Beck en Merill. Riot Games zelf zal $500.000,- doneren, terwijl Beck en Merrill elk individueel $500.000,- zullen schenken. Van het totaalbedrag zal er $200.00,- gedoneerd worden aan de Mayor’s Fund in Los Angeles, die zich inzet om zorgkosten, seniorenmaaltijden en kinderopvang beschikbaar te stellen voor mensen in nood. Een bedrag van $400.000,- zal worden gedoneerd aan de lokale voedselbanken van Los Angeles. Riot Games heeft hier al eerder donaties aan geschonken, door middel van fundraisers.

De ontwikkelaar zal daarnaast ook de stad helpen met het verkrijgen van medische hulpmiddelen, waaronder mondkapjes die ziekenhuizen hard nodig hebben.

Riot Games is vooral bekend van de populaire multiplayer online battle arena-game League of Legends. Het is niet de eerste keer dat de ontwikkelaar zich inzet voor goede doelen. Zo heeft Riot Games al eerder nauw samengewerkt met de Australische National Youth Mental Health Foundation, om meer aandacht te krijgen voor de mentale gezondheid van jongeren en heeft de ontwikkelaar educatieve programma’s opgezet om gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid te bieden om vakken als informatica te kunnen volgen.

In een statement geeft de ontwikkelaar aan dat ze blijven kijken naar mogelijkheden om de strijd aan te gaan tegen het Coronavirus.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.