De interesse in E-Sports neemt steeds meer toe in ons kikkerlandje en om competitief gamen aantrekkelijker te maken, ook voor de meer casual gamers, hebben Jorge van der Heijden en Thierry Thomasse het competitief gaming platform E-Grounds opgericht. Het eerste seizoen is zelfs al in zicht en zal op 10 oktober van start gaan. Spelers kunnen zich nu al inschrijven en ook meteen een team aanmaken of bij een team aansluiten.

E-Grounds is een platform dat voor iedereen toegankelijk moet zijn en ook vinden zij het belangrijk dat vrouwelijke gamers hier hun thuis gaan vinden. Spelers kunnen gratis deelnemen aan de ladder matches in een competitie naar keuze. Indien spelers meer willen halen uit het platform, zoals bijvoorbeeld promoveren naar een hogere competitie, dan kan dit door middel van een betaald abonnement vanaf € 4,99 per maand.

Wil je geen enkele match missen, dan kun je ook de E-Grounds companion app downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Via deze app kun behaalde resultaten inzien, spelgeschiedenis en natuurlijk alle wedstrijdschema’s.

Bij de lancering biedt E-Grounds doorlopende competities van de free-to-play games Fortnite, League of Legends, Valorant en Rocket League. Door middel van het online platform en de companion app mis je niets van je competities, je voortgang en houd je ook contact met je teamleden. Maak een team aan met je vrienden, collega’s, voetbalploeg of familie, noem maar op, of meld je aan bij een ander team en maak nieuwe vrienden.

Bij E-Grounds kun je op lokaal niveau gamen en het opnemen tegen spelers uit jouw omgeving. Win je de ene na de andere match, dan kun je de overstap maken naar de regionale competitie en misschien zelfs de landelijke competitie.

Oprichters Jorge en Thierry hebben eerder al succes gehad op YouTube en televisie. Met E-Grounds hopen ze mainstream spelers en gamers te inspireren om deel te nemen aan competities en daarmee ook de drempel voor E-Sports te verlagen. Het gaat er echt om gamers uit te dagen om steeds beter te worden, om de competitie nog spannender te maken en om E-Sports meer leven in te blazen in Nederland.

Meer weten en/of wil je je inschrijven? Bekijk dan hier de website van E-Grounds. Inschrijven kan tot en met 25 september. Op 10 oktober starten de competities.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.