Willen we niet allemaal op een tropisch eiland zitten? Gewoon luieren, genieten van de zon of juist dansen in de heftige regens, een duik nemen in de zee of klimmen in een palmboom. Nou in Tchia is het niet alleen maar relaxt, dus maak je borst maar nat.

Tchia woont op een prachtig eiland waar ze op avontuur gaat in een open wereld. Tchia kan rennen, springen en gliden over grotere afstanden. Om dat te kunnen doen moet ze wel genoeg uithoudingsvermogen hebben. Dit geeft een The Legend of Zelda: Breath of the Wild gevoel. Tchia kan ook in bomen klimmen en zichzelf lanceren, ze kan klimmen en kan zelfs ziel-springen in bijna elk dier of voorwerp. Hmmm, dat kan best handig zijn, bijvoorbeeld als dolfijn in zee of als zingende zeemeeuw erboven.

Deze vaardigheden heeft Tchia niet voor niets, want de Maano (vijanden gemaakt van stof) hebben zich op het eiland gevestigd en hebben haar vader ontvoerd. De Maano doen dit in opdracht van de kwade heerser van de archipel, dus die zal wel iets in zijn schild voeren. De Maano moeten van het eiland verdwijnen, dus Tchia gaat snel aan de slag met alle krachten die ze bezit. Handig als je dus kan ziel-springen in een lantaarn en daarmee de Maano in vlammen kunt laten opgaan.

Voor de muzikale verlichting heeft Tchia een ukelele, waarmee ze niet zomaar een muziekje speelt, maar waarmee ze met magie de wereld om haar heen kan laten veranderen. Ze kan bijvoorbeeld het weer veranderen en zelfs het moment van de dag. Tchia klinkt in ieder geval als een sterke tante en de game klinkt veelbelovend. Wel hoop ik dat het niet te ingewikkeld wordt en dat het ook lekker wegspeelt. We komen er over een tijdje vanzelf achter! Tchia komt uit in het voorjaar van 2023 voor PC, PlayStation 4, en PlayStation 5. Meer informatie over Tchia vind je op de officiële site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.