Tijd om je eigen winkel te openen! Sinds 2019 is de game verkrijgbaar in early access, maar nu kan iedereen ervaren hoe het is om een winkel van a tot z te runnen. Jouw regie en jouw regels gelden in jouw winkel waar jij de manager van bent. Alles is mogelijk, verkoop wat jij wilt en wie weet kun je wel uitbreiden met meerdere winkels.

Het Nederlandse Iceberg Interactive heeft de handen ineengeslagen met ontwikkelaar Freaking Games voor deze management simulator. Duik in een nieuwe carrière als de eigenaar van een heuse winkel. Teken je eerste contract, ga aan de slag bij je eerste baan en verdien je eerste salaris. Het fundament voor je eigen winkel is gelegd. Uiteraard komt er bij het runnen van een eigen retail-zaak nog meer kijken, waaronder je winkel ontwerpen, in- en verkopen van goederen en zelfs personeel inhuren.

Uiteindelijk draait het allemaal maar om één ding: het juiste concept bedenken, de klanten binnenhalen en geld verdienen. Dit is eenvoudiger gezegd dan gedaan, want er komt een hoop druk om de hoek kijken en je wilt immers geen verlies leiden. Ga je voor een winkel(keten) in de mode, voedselindustrie of elektronica? Zelfs een hypermarket is mogelijk, waarin je van alles wat verkoopt. Alles is mogelijk, want jij bent immers de CEO!

Let goed op je inventaris, je verkoopt namelijk niets wanneer je een lege winkel hebt. Bestel je waren, bereid de opslag voor en show het in je displays. Uiteraard heb je wel bekendheid nodig, en hoe komt een goed marketing-plan van pas. Blije klanten zorgen voor een mooie omzet en zorg dat deze klanten ook daadwerkelijk tevreden blijven. Uiteraard kun je dit niet in je uppie, en daarom zal je sollicitatiegesprekken moeten voeren en onderhandelen over het salaris van je kersverse personeel.

King of Retail is nu verkrijgbaar voor de PC via Steam, GOG en Epic Games Store.

© Freaking Games  © Iceberg Interactive

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.