Het is altijd een droom geweest om een eigen winkel te openen, in mijn geval een tweedehands winkel. Helaas zal dit hoogstwaarschijnlijk altijd een droom blijven, maar soms kun je dromen toch stiekem waarmaken in games. In King of Retail kun je namelijk je eigen winkel openen en runnen en daar heb ik wel oren naar.


Het Nederlandse Iceberg Interactive heeft de handen ineengeslagen met ontwikkelaar Freaking Games voor deze management simulator. Duik in een nieuwe carriere als de eigenaar van een heuse winkel. Teken je eerste contract, ga aan de slag bij je eerste baan en verdien je eerste salaris. Het fundament voor je eigen winkel is gelegd. Uiteraard komt er bij het runnen van een eigen retail-zaak nog meer kijken, waaronder je winkel ontwerpen, in- en verkopen van goederen en zelfs personeel inhuren.

Hoe dat alles er uit ziet zie je in het volgende filmpje:

Uiteindelijk draait het allemaal maar om één ding: het juiste concept bedenken, de klanten binnenhalen en geld verdienen. Dit is eenvoudiger gezegd dan gedaan, want er komt een hoop druk om de hoek kijken en je wilt immers geen verlies leiden. Ga je voor een winkel(keten) in de mode, voedselindustrie of elektronica? Zelfs een hypermarket is mogelijk, waarin je van alles wat verkoopt. Alles is mogelijk, want jij bent immers de CEO!

Let goed op je inventaris, je verkoopt namelijk niets wanneer je een lege winkel hebt. Bestel je waren, bereid de opslag voor en show het in je displays. Uiteraard heb je wel bekendheid nodig, en hoe komt een goed marketing-plan van pas. Blije klanten zorgen voor een mooie omzet en zorg dat deze klanten ook daadwerkelijk tevreden blijven. Uiteraard kun je dit niet in je uppie, en daarom zul je sollicitatiegesprekken moeten voeren en onderhandelen over het salaris van je kersverse personeel.

Superleuk toch? Heb jij het in je om je eigen retail-keten te starten? Je kunt het laten zien in deze retail-sim-game.  King of Retail is nu (om eerlijk te zijn al sinds 2019) beschikbaar in de early access op de PC via Steam. De volledige release verschijnt helaas pas in 2022.

© Freaking Games  © Iceberg Interactive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.