Het wordt langzaamaan kouder, pepernoten liggen al maanden in de winkel, de tuinwinkels hebben de kerstafdeling alweer opgetuigd en de eerste Sintlijstjes zijn alweer geschreven. Onze Sims hebben dan natuurlijk ook wel een winters verzetje nodig. Gelukkig is er binnenkort het nieuwe uitbreidingspakket voor De Sims 4: Sneeuwpret!

Sneeuw en kou is natuurlijk al onderdeel van het leven van je Sims sinds de seizoenen zijn toegevoegd, maar nu komen daar veel meer winterse activiteiten bij. Je kunt nu op een heuse wintersportvakantie gaan in de bergen van Komorebi. Het gebied en de gebouwen zijn geïnspireerd door de traditionele Japanse stijl met tatami vloeren en prachtige kersenbomen. Dit zal tevens het eerste gebied zijn waar je niet alleen op vakantie kunt, maar waar je ook kunt wonen! Mocht je het dus wel erg naar je zin hebben daar, dan kun je er zelfs gaan wonen. Scheelt een hoop vakantiedagen en geld natuurlijk. Een wintersport kan natuurlijk niet zonder skiën, snowboarden en sleeën, dus je Sims kunnen naar de oefenschans of gelijk de berg op gaan met de skilift om vanaf daar naar beneden te glijden. Daarnaast kunnen sterke waaghalzen gaan rotsklimmen en dat is niet zonder risico! Je Sims kunnen namelijk gewoon naar beneden vallen en dat zal niet altijd zonder problemen verlopen. 

Na een actieve dag wil je natuurlijk je spieren wat rust geven en kunnen je Sims lekker ontspannen in de warmwaterbronnen. Je Sims zullen zich aan de regels moeten houden en bijvoorbeeld eerst moeten douchen, anders wordt dit niet gewaardeerd!  Ontspan je liever door een wandeling te maken, dan kunnen je Sims nu gezamenlijk wandelen door het prachtige gebied. Met een groepje wandel je langs de mooiste plekken van Mt. Komorebi waar je Sims ook even stoppen om foto’s te maken. Hierdoor wordt het wandelen veel dynamischer en is het niet meer een willekeurige route en lopen je Sims niet meer alle kanten op. Het wordt echt een vakantieactiviteit. Ook zullen er festivals zijn die specifiek zijn voor dit gebied. Zo kun je naar het lichtjesfestival, sneeuwfestival en een festival speciaal voor kids. Allemaal hebben ze eigen activiteiten, zoals een Void Critter jacht of een bezoekje van Yamachan, de lokale mascotte. Ook zijn er nieuwe verzamelobjecten die je uit een Gashapon automaat kunt halen. Maar pas op, want de dingen die je koopt kunnen zomaar vast komen te zitten in de automaat!

Een nieuw gebied gaat natuurlijk niet zonder nieuwe gerechten, dus ook daar kunnen je Sims hun geluk beproeven en kunnen ze zelfs dingen uit automaten halen! De makers kregen de afgelopen jaren veel verzoeken voor meer winterse activiteiten en dat hebben ze in deze uitbreiding gerealiseerd. Daarbij benoemen ze nog dat ze het nog nooit eerder zo uitgebreid en zo dynamisch hebben kunnen maken. Het snowboarden zagen we ook al in voorgaande Sims, maar de beleving is nu nog beter. In de trailer zien we ook een Pokémon achtig wezentje, zouden die iets speciaals doen? Ook zijn er extreme weersomstandigheden dus ga vooral niet bergbeklimmen in een heftige sneeuwstorm met onweer… Tot slot zullen er veel nieuwe Create-A-Sim voorwerpen en bouw- en koopvoorwerpen toegevoegd worden die allemaal bij dit winterse en Oosterse gebied passen. Ik heb al even een kijkje mogen nemen en het ziet er allemaal heerlijk zen uit (behalve natuurlijk de wintersportkleding). 

In de update die straks voor alle spelers beschikbaar is (dus niet alleen bij de aanschaf van de nieuwe uitbreiding) zullen een aantal toffe dingen toegevoegd worden! Zoals ik eerder al noemde kun je in het Komorebi gebied gaan wonen, maar kun je nu ook overal op vakantie gaan! Niet elk gebied is natuurlijk uitgerust met vakantiewoningen, maar die zul je nu zelf kunnen toevoegen. En gezien er mega veel creatievelingen zijn, zal je ook snel genoeg mooie vakantiehuizen vinden in de galerij. Daarnaast zullen alle spelers de mogelijkheid krijgen om levensstijlen en ervaringen toe te voegen aan het leven van hun Sims. Sims zullen onderling dingen met elkaar meemaken en dit allen op hun eigen manier beleven. Je hebt daardoor bijvoorbeeld een gedeelde leuke ervaring, maar je kunt ook een hekel krijgen aan je grote broer als hij altijd vervelend tegen je doet. Dit zal je dan ook later terug zien in de onderlinge relatie. Dit maakt het misschien complex, maar wel een erg toffe aanvulling lijkt mij. Levensstijlen zijn dingen als buitenmens, junk food liefhebber, health freak en kun je ontgrendelen door acties te ondernemen die daar aan bijdragen. Net als een echte levensstijl moet je deze ook onderhouden door deze acties te blijven doen. Je kunt dus best een weekje gezond eten, maar als je daarna weer overgaat op junkfood ben je je healthy levensstijl weer kwijt. We kregen bij Female-Gamers de mogelijkheid om de nieuwe uitbreiding en dus ook deze nieuwe aanvullingen uit te proberen en het is me wel duidelijk dat je zo’n levensstijl niet zomaar te pakken hebt. Je moet er echt actief naar handelen. Mocht je trouwens liever zonder levensstijlen willen spelen, dan kun je het uitzetten in de opties.

Ik ben ontzettend benieuwd naar deze nieuwe uitbreiding. We hebben dus al even mogen proeven, maar daarin heb je natuurlijk nooit genoeg tijd om alles goed te ontdekken. Ik ben vooral benieuwd naar alle expedities, activiteiten, alle festivals en al die verzamelbare objecten. Ook de nieuwe bouwstijlen en objecten wil ik graag uitproberen. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten.    De nieuwe uitbreiding komt 13 november naar PC, MAC, PlayStation 4 en Xbox One en is nu beschikbaar voor pre-order!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.