Na eerder gemeld te hebben dat The Last of Us Part 2 voor een onbepaalde tijd werd uitgesteld door ontwikkelaar Naughty Dog, is nu ook gebleken dat heel de game niet meer terug te vinden is op het PlayStation Network. Het gaat nu zelfs zo ver dat op de website van PlayStation de boodschap te zien is, waarin staat dat spelers die de game digitaal vooruitbesteld hadden, hun geld terug zullen krijgen.

Regisseur van de nieuwe post-apocalyptische zombiegame, Neil Druckmann, vertelt in een PlayStation Blogcast dat er nog geen besluit genomen is over de distributie van The Last of Us Part 2. In deze blogcast werd aan Druckmann gevraagd waarom de game niet alleen digitaal beschikbaar zou worden gesteld, op de dag van de release. Een goede vraag, maar hierover is dus nog geen besluit over genomen. Sterker nog, spelers die de games digitaal hebben vooruitbesteld, krijgen hun geld terug en worden hierover geïnformeerd per e-mail.

Druckmann geeft aan dat ze reageren op de veranderende situatie van winkels en wordt er gekeken naar mogelijkheden om fysieke exemplaren naar mensen te kunnen krijgen. Toen het nieuws naar buiten kwam dat de game werd uitgesteld, liet de studio weten dat ze graag zien dat iedereen op hetzelfde moment de kans krijgt de game te kunnen spelen. Dit is namelijk een game waar mensen in elk land naar uitkijken, aldus Druckmann. De studio wil graag dat dit alles eerlijk verloopt. Stel, de game wordt uitgebracht voor slechts een klein deel van de spelers, wat betekent dat dan voor de rest? Er wordt dus naar allerlei soorten opties gekeken, om de game zo snel mogelijk beschikbaar te stellen voor alle fans. Dat gaat echter wel wat tijd kosten, geeft Druckmann aan.

Het team achter The Last of Us Part 2 werkt al een geruime tijd vanuit huis. De veiligheid van de mensen blijft echter het belangrijkst, volgens Druckmann:

“We even told them ‘if we miss our date, we miss our date. We’ll figure it out, but you can come first. Even as we’re wrapping up the game we keep telling people, ‘if you need a day or two off, do whatever you’ve got to do to take care of yourself. The game will be there.”

De game gaat dus op een dag komen, maar wanneer is nog onbekend.

© SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT / NAUGHTY DOG

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.