Het Coronavirus heeft er inmiddels al voor gezorgd dat vele evenementen zijn afgelast, en hoewel bijvoorbeeld de releases van de nieuwe generatie consoles niet in het gedrang lijken te komen, ziet het er naar uit dat de globale crisis wel van invloed zal zijn op de releasedata van een aantal games. Zo heeft Naughty Dog in een Tweet laten weten dat ze helaas genoodzaakt zijn hun nieuwe game, The Last of Us Part 2, uit te stellen voor een onbepaalde tijd. De game stond gepland voor een release op 29 mei.

Ontwikkelaar Naughty Dog geeft in de Tweet aan het dit nieuws net zo teleurstellend is voor hen, als voor ons. Het Coronavirus zorgt helaas voor logistieke problemen, die buiten hun macht liggen en ervoor zorgen dat ze de game niet op een bevredigende manier kunnen uitbrengen. De ontwikkelaar ziet namelijk graag dat iedereen op hetzelfde moment de kans krijgt de game te kunnen spelen en om de beste speel-ervaring te waarborgen heeft de ontwikkelaar dus besloten de releasedatum te verzetten. De ontwikkelaar zal zich eerst moeten richten op het oplossen van de logistieke problemen. Uiteraard hoopt de ontwikkelaar dat de release niet al te lang op zich laat wachten en zodra ze meer weten, zullen ze iedereen informeren.

De ontwikkelaar heeft echter ook goed nieuws, ze zijn namelijk bijna klaar met de ontwikkeling van The Last of Us Part 2 en zijn middenin het proces om de laatste bugs te repareren.

Het is niet de eerste keer dat The Last of Us Part 2 wordt uitgesteld. Vorig jaar, in oktober, werd de game namelijk al eerder uitgesteld, omdat Naughty Dog nog wat meer tijd nodig zou hebben om de laatste details aan te pakken, om zo de gewenste kwaliteit te kunnen leveren.

Niet alleen The Last of Us Part 2 wordt uitgesteld vanwege het virus. Ook de VR-game Iron Man VR, dat gepland stond voor 15 mei, is voor een onbepaalde tijd uitgesteld.

Wanneer beide games zullen uitkomen is nog onbekend.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.