We zitten massaal thuis tijdens het Corona-virus en heel veel mensen hebben het leggen van puzzels (opnieuw) uitgevonden. We kunnen bijna nergens heen, dus zijn we massaal op zoek naar vermaak voor in huis. Namens Ravensburger heb ik een Escape puzzel mogen uitproberen en ik deel mijn bevindingen graag.


Je hebt vast wel eens gehoord van een escaperoom, een kamer vol puzzels die je op moet lossen om te kunnen ontsnappen. Dit concept is door Ravensburger ook naar puzzels gebracht en hierbij moet je puzzelen en ook iets oplossen!

Bij het openmaken van de doos zie ik dat er naast een zak vol puzzelstukjes (759 in totaal), een boekje, met uitleg en een handleiding, en een gesloten enveloppe in zit. Al snel maak ik de zak open om de puzzelstukjes eruit te halen waarbij mijn ogen rechthoekige stukjes zien liggen. Dit is niet leuk om te puzzelen en vrij snel zakt de moed me dan ook in de schoenen. Hoe dan? Waar moeten die stukjes dan liggen?


Misschien moest ik toch eens de handleiding raadplegen. Een puzzel is toch een puzzel en is gewoon stukjes bij elkaar zoeken en als ze passen, in elkaar maken. Al snel kan ik weer ademhalen want die gekke stukjes zijn er gewoon voor de lol (technische redenen) in gedaan. Je mag ze er gewoon uitvissen. Ik bewaar ze wel, voor als de puzzel eens geleend gaat worden, dan stop ik ze er gewoon weer tussen, gna gna.

Er blijkt een verhaal achter de puzzel te zitten. De korte versie; je bent een hobby kok en op een zonnige herfstnamiddag ben je in het bos op zoek gegaan naar paddenstoelen. Je proeft van één een stukje en nu blijk je vergiftigd te zijn en moet op zoek naar een tegengif! Dit doe je door de puzzel te maken. Deze bevat acht raadsels die je moeten helpen aan de oplossing. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.


Op de verpakking staat een voorbeeld van de puzzel. Maar bij het maken van deze, blijkt dat er een aantal stukjes voorzien zijn van getallen en er een aantal dingen niet op de plaats liggen zoals ze op de voorkant van de doos staan. Ook zijn er naast getallen, diverse tekens te vinden.. Wellicht geeft dat een juist antwoord? Want dat ga ik natuurlijk niet verklappen, dat zou het verrassingseffect eraf halen.

Het is dus even puzzelen na het puzzelen maar als je er echt niet uit kan komen is er een QR-code in de handleiding die je kan scannen. Nadat ik klaar was met de puzzel kon ik er niet uitkomen wat het antwoord zou moeten zijn. Ik heb gespiekt in de enveloppe en toen dacht ik wel, oh jaaa.. Logisch.. In het ergste geval, had mijn personage als hobby kok het dus niet overleefd..


Omdat de voorkant ietsjes anders is dan de puzzel zelf is het een extra uitdaging om te puzzelen. Als je eenmaal al die vervelende stukjes, die er vanwege ‘technische’ redenen in zitten, eruit hebt gevist kan je echt aan de slag. Eerst alle randjes en hoekjes klaarleggen en dan maar beginnen met een bepaalde kleur. Je kan de voorkant van de doos wel als richtlijn gebruiken, want heel veel komt nog wel gewoon overeen. Prachtige puzzel met een hele hoop details! Ik ben fan.

Ik heb wel een foto van het eindresultaat gemaakt, maar ook deze ga ik niet delen! Daar mag je dus zelf achter gaan komen.

Er zijn diverse Escape puzzels te koop. Je kan ze onder andere vinden op de website van Ravensburger.

Je shopt ze via Bol.com of Intertoys.

Dit item bevat affiliate linkjes.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

2 Comments on “Review: Escape Puzzel Heksenkeuken (Ravensburger)”

  1. Mijn moeder komt beslist niet uit de randen heeft u misschien de foto voor haar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.