Ongetwijfeld zijn er lezers die nog steeds Pokémon Go! spelen of wellicht ben je wel verknocht aan Harry Potter: Wizards Unite? Die spelers hebben nu tijdens de Coronacrisis een probleem, aangezien iedereen “verplicht” binnen moet blijven. Uiteraard heeft Niantic daar iets op gevonden. Verdien punten door huishoudelijke klusjes!

Wanneer je nog thuis woont zal dit een aangenaam bericht zijn voor je ouders, maar ook wanneer je het “nest” al hebt verlaten is dit dé reden om je huis aan kant te maken. Nu iedereen zo thuis zit is bij menig huishouden de opruimwoede losgebarsten of worden klussen gedaan die al te lang zijn blijven liggen.

Niantic moedigt spelers in hun games aan om naar buiten te gaan, meer te bewegen en de wereld te ontdekken. In deze bizarre tijden kunnen ze niet anders dan hun games enigszins aanpassen. De spellen worden dusdanig verandert zodat ze in en om het huis te spelen zijn. Verdien nu dus punten door klusjes thuis uit te voeren, waaronder het schoonmaken van het huis of door aan je conditie te werken en op de loopband te gaan staan. Al eerder waren er kleinere aanpassingen gedaan om het thuisblijven aan te moedigen door binnenshuis Pokémons te kunnen vangen bijvoorbeeld en GO Battle League.

De uitbreiding bestaat uit de volgende punten:

  • Exercise: je stappen binnenshuis worden gevolgd met Adventure Sync, waardoor je huis schoonmaken en rennen op een loopband om zo achievements te kunnen bereiken.
  • Social: blijf in contact met je vrienden ook al kun je ze niet in real life zien. Verzamel je vrienden (digitaal) en ga de strijd aan in Raid Battles.
  • Explore: bezoek spelers virtueel en deel herinneringen over je favoriete plaatsen in de wereld.
  • Live Events: een gloednieuwe manier om te genieten van het Pokémon Go festival. Meer details hierover volgen binnenkort.

Wat betreft Harry Potter: Wizards Unite is de hoeveelheid content die in je buurt verschijnen toegenomen, waardoor je voortgang niet achterblijft. Foundables kunnen nu ook in je huis verschijnen. De cadeaus zijn ook aangepast en bevatten meer nuttige middelen waarbij tevens het aantal cadeaus die per dag geopend kunnen worden zijn verhoogd. Ingress Portals moedigen nu aan tot thuis te spelen en het de interactie met diverse Portals is verlaagd.

Wanneer de update(s) daadwerkelijk uitgerold wordt is nog onbekend, maar de verwachting is dat dit niet al te lang op zich laat wachten.

Het complete statement van Niantic kun je in onderstaand bericht nalezen:

To our Niantic community: Learn what additional changes we’re making to help you play in and around your homes during…

Geplaatst door Niantic op Maandag 30 maart 2020

© Niantic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.