Speciaal voor de thuisblijvers biedt Asmodee (uitgever van bordspellen waaronder Ticket To Ride, Unlock! en Pandemic) iets heel leuks: gratis Print & Play- bordspellen! Geld uitgeven aan een bordspel is niet nodig, alles wat je wel nodig hebt is een printer. Afdrukken, uitknippen én spelen maar!

De downloadbare bordspellen zijn voor iedereen hier gratis beschikbaar. In het kader van ‘Blijf Veilig en Blijf Thuis’ heeft de bordspel-gigant een ‘Print & Play’- initiatief uitgerold. Print de spellen en speel ze met het gezin in de veilige thuisomgeving. Momenteel zijn er maar liefst zes titels beschikbaar, allen zeer familievriendelijke bordspellen. Zo is Dobble een kleurrijk kaartspel en kun je in Unlock! een soort escape room spelen. Binnenkort volgen er meer titels om te kunnen printen en spelen.

Asmodee heeft geprobeerd om zo veel mogelijk bij de eigenlijke bordspellen te blijven, maar hier en daar is een gebruiksvriendelijke aanpassing natuurlijk wel nodig; het spelsysteem blijft sowieso behouden. Je kunt alle kanten op: van competitief tot coöperatief, alles om sociaal betrokken te blijven in je veilige thuissituatie.

“In deze moeilijke tijden van de wereldwijde COVID-19 crisis, vinden we het prettig om families een manier van spelen te bieden in een veilige en comfortabele thuissituatie.” aldus Stephane Carville, CEO van Asmodee. 

“We hopen dat de gratis ‘Print & Play’ spellen een vorm van verlichting, avontuur en plezier voor iedereen kan bieden terwijl ze thuis zitten”

De lijst met beschikbare titels bestaat uit:

  • Dobble – Een spel van snelheid, concentratie en observatie. Dobble daagt je uit om dezelfde symbolen te vinden. De speler die als eerste het symbool weet te benoemen wint de kaart. Het spel is geschikt vanaf 6 jaar en ouder en is te spelen in maar liefst 5 verschillende varianten. 
  • Dixit – Een fantastisch geïllustreerd spel waarbij spelers op basis van creatief raadselwerk punten verdienen. In het bekroonde bordspel gaan spelers aan de hand van prachtige geïllustreerde kaarten proberen te raden welke kaart past bij de uitleg van de tegenspeler. Om te winnen moet je zorgen dat je je medespelers overtuigd raken van jouw verhaal. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder.
  • Timeline Classic – Het spel dat intuïtie en kennis combineert en daarom uitermate geschikt is als educatief spel. In Timeline Classic moeten spelers onderwerpen in de juiste tijd op een tijdlijn plaatsen. Het spel bevat kaarten met belangrijke gebeurtenissen, ontdekkingen of uitvindingen over de hele wereld. Het spel is geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder. 
  • Unlock! – Het coöperatieve kaartspel, geïnspireerd door escaperooms, maakt gebruik van een eenvoudig systeem zodat je door scènes kunt zoeken, objecten kunt bekijken en puzzels op kunt lossen. Speel Unlock! en ga op avontuur door een te gek verhaal gewoon aan je keukentafel. Het spel bevat verschillende scenario’s en wordt ondersteund door een app. 
  • Cortex Challenge – Een trainingssessie voor het brein. In het spel testen de spelers hun geheugen, denkkracht en snelheid. In 8 verschillende uitdagingen van memory tot doolhoven en van kleurenpuzzels tot logica, verdienen spelers punten. De speler met de meeste punten wint. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder. 
  • Combo Color – Combo Color is een strategisch familiespel. Ontdek en vergroot je gebied door de vakken in te kleuren terwijl je ook voorwerpen verzamelt en combineert om te winnen. Als het hele bord is ingekleurd stopt het spel en is het tijd om de punten te tellen. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder

Neem vooral een kijkje op de speciale site https://print-and-play.asmodee.fun/ en laat ons zeker even weten voor welke printbare versies van top-bordspellen jij bent gegaan. Asmodee krijgt een diepe buiging voor dit initiatief.

© Asmodee the Netherlands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.