Lezen is goed en belangrijk. Zeker voor kinderen op de basisschool waar ze veel leesmeters moeten maken. Omdat niet iedereen lezen heel leuk vindt, is het wel belangrijk dat je een boek hebt die een lezer zal aanspreken. Gezien de populariteit van Minecraft onder jongeren, past deze boekenserie zeker in het plaatje.

Uitgeverij Meis & Maas geeft diverse boeken uit voor kinderen in de leeftijdscategorieën 4 tot 16 jaar. Zo vertegenwoordigen ze merken als LEGO, Minecraft en Kinderen voor Kinderen. Naast diverse boeken over de wereld van Minecraft en de handige boeken met veel tips en informatie zal het lezen van kinderen zeker gestimuleerd worden. Namens Meis & Maas heb ik een tweetal boeken mogen lezen en daarbij heb ik het eerste deel van de Avonturen op Woordsword series mogen ontvangen.


Het boek is geschreven door Nick Eliopulos en Luke Flowers en is vertaald door Jurjen Tiersma. Het boek bevat een nieuw avontuur dat zich afspeelt op een school en waarbij de kinderen die de hoofdrollen vervullen centraal staan. Ze worden door een juf gevraagd of ze met een experiment mee willen helpen en belanden dat in een wereld van Minecraft.

Het begint met een stukje uit het avontuur in de nieuwe wereld die ze hebben mogen ontdekken. Hierdoor worden lezers toch wel nieuwsgierig wat er verder gaat gebeuren. Je maakt kennis met de ‘spelers’, de hoofdpersonages uit het boek. Middels de illustraties zie je hoe ze eruit zien als zichzelf, als mens. Maar ook hoe ze er als een Minecraft personage uit komen te zien. Nadat je kennis met ze hebt gemaakt gaat het avontuur echt beginnen.


Gelukkig zijn ze allemaal zelf Minecraft spelers en dat blijkt ook maar goed te zijn. Zo weten ze wat ze in deze nieuwe wereld moeten doen. Het zou een Virtual Reality (VR) ervaring moeten brengen, het gaat alleen een grote stap verder waardoor ze in een eigen wereld terecht komen. Het heeft een beetje een Jumanji-vibe maar dan met een verhaal gericht op kinderen en hun belevingswereld.

Het boek heeft een open einde! Ik heb hem zelf gelezen en had hem vrij snel uit, ik was ook erg geboeid het verhaal aan het lezen. Ik ben een beelddenker dus had ook zelf een eigen Minecraft wereld in gedachten. Met de illustraties uit het boek erbij was het helemaal leuk om te zien en erbij te bedenken hoe de wereld er verder uit zou zien.


Voor kinderen spreekt het boek ook wel aan. Bepaalde stukjes tekst en woorden zijn dik gedrukt, of nog groter dan de andere letters gemaakt. Het is speels geschreven door het gebruik van verschillende lettertypes en bewerkingen hiervan. Mede door de illustraties (ja ik ben er fan van) is het nog leuker om te lezen.

Het boek is vanaf 8+ en er komen soms een beetje spannende stukjes in voor. Hoewel het ene kind het heel spannend kan vinden en een ander niet, is het handig om deze leeftijdsgrens aan te houden. Zoals al eerder aangegeven is dit het eerste deel van een serie en er zijn inmiddels al drie delen verschenen.

Minecraft – Avonturen op Woodsword
Deel 1: In de Game
Te koop via o.a: Bol.com
Prijs: €14,99
Uitgekomen in mei 2019

Minecraft – Avonturen op Woodsword
Deel 2: Nacht van de Vleermuizen
Te koop via o.a: Bol.com
Prijs: €14,99
Uitgekomen in mei 2019

Minecraft – Avonturen op Woodsword
Deel 3: Nacht van de Vleermuizen
Te koop via o.a: Bol.com
Prijs: €14,99
Uitgekomen in november 2019

Het boek hebben we mogen ontvangen van Meis & Maas. Dit artikel bevat affiliate linkjes.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

2 Comments on “Boek Review: Minecraft – Avonturen op Woodsword: In de Game (deel 1)”

 1. Deze serie is echt geweldig. Helaas is deel 1 overal uitverkocht.
  Weten jullie misschien waar deze nog te krijgen zijn?

  En zijn de delen 4,5 en 6 al vertaald?
  Dit is de 1e serie boeken die mijn zoontje echt leuk vindt en hij is nu zelf aan het lezen waar we heel blij om zijn. Deel 3 eindigt met een enorme cliff hanger van een super spannend verhaal dus we zijn reuze nieuwsgierig hoe dit nu afloopt..

  1. Hoi Karen,
   Leuk als ze zo enthousiast zijn over boeken! Ik kan het eerste deel inderdaad ook nergens vinden. Wel zie ik bij onze bibliotheek dat je ze kunt lenen. Het gaat dan alleen om delen 1 t/m 3. De anderen kan ik niet in het Nederlands terugvinden helaas. Mocht je ze toch nog ergens opspeuren, dan horen we het graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.